Timmers: “Mensen hier achter de veren zitten om temperatuur omhoog te krijgen”

Foto: Photo News

Timmers: “Mensen hier achter de veren zitten om temperatuur omhoog te krijgen”

Print

Pieter Timmers wil op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog één keer proberen te schitteren op het allerhoogste internationale toneel. De Beringenaar droomt van een medaille, al wordt dat geen eenvoudige klus.

“Ik ben van vorige week maandag in Brazilië, nu zo’n anderhalve week. Het zwemmen gaat heel goed, ik heb een heel goed gevoel. Ik voel me lekker, heb geen blessures gehad of zo. Alles is aanwezig om goeie wedstrijden te zwemmen”, zegt Pieters donderdag.

De 28-jarige Belgische sprintkoning neemt in Rio voor de tweede keer deel aan de Spelen. Hij droomt ervan in Brazilië een medaille te halen op de 100 meter vrije slag.

“Mijn ambitie is nog altijd om voor een medaille te gaan, dat heb ik altijd gezegd. De kans is heel klein dat ik het haal, maar ik ga er volledig voor. Ik wil die kans met beide handen grijpen”, benadrukt Timmers. “Maar stel dat ik vierde word in een toptijd, dan weet ik dat ik er alles aan gedaan heb en dat het zo moest zijn. Als er dan drie anderen beter zijn, ‘so be it’. Ik heb altijd gezegd dat ik in Rio mijn beste race wil zwemmen. Word ik met 47.5 vijfde, dan kan ik tevreden naar huis gaan.”

Timmers: “Mensen hier achter de veren zitten om temperatuur omhoog te krijgen”
Foto: BELGA

Koude baden

Net als vele andere atleten kan ook Timmers een boompje opzetten over de organisatie in Rio. “De trainingsbaden waren in het begin onder de normale temperatuur, onder 25 graden zelfs, verre van ideaal. Gelukkig hadden we korte trainingen, anders konden we de trainingen gewoon niet afwerken. Je moet de mensen dan echt achter de veren zitten om de temperatuur omhoog te krijgen. Er wordt dan wel iets aan gedaan, maar het is steeds te laat. Nog zo’n voorbeeld: toen wij onze intrek namen in het appartement, kwam de kuisvrouw net buiten met de zwabber. Zo is het hier altijd, alles is net op het randje of erover.”

“Die dingen leiden me niet af van de competitie of zo, maar het zou niet mogen”, gaat Timmers verder. “Dit zijn Olympische Spelen en zo’n toestanden zou je niet mogen verwachten. Het zou in orde moeten zijn. Ik weet wel dat het een hele organisatie is maar ze hebben het zelf willen organiseren en dan moet het ook in orde zijn.”

Meer sportnieuws