Genk rolt Cork ook in terugmatch op en speelt play-offronde Europa League

Foto: BELGA

Genk rolt Cork ook in terugmatch op en speelt play-offronde Europa League

Print

Racing Genk zal net zoals AA Gent en Anderlecht aantreden in de play-offronde van de Europa League. Nadat het de heenmatch al gewonnen had, rolde het een onmondig Cork City eenvoudig op in de terugmatch: 1-2.

Racing Genk-trainer Peter Maes startte met Ally Samatta in plaats van Nikos Karelis voorin, maar behield verder het vertrouwen in de elf die vorige week KV Oostende aftroefden. De Genkenaars hadden wat goed te maken na een bleke prestatie in de heenmatch en hadden van meet af aan het betere van het spel tegen het bescheiden Ierse Cork. Dat had nog wel hoop na het kleine verschil in de heenmatch (1-0), maar die werd snel de kop ingedrukt. Na een klein kwartier al ging Leon Bailey met het leer aan de haal, Thomas Buffel knalde zijn voorzet hoog tegen de touwen. Cork moest al drie doelpunten maken om zich nog te kwalificeren.

Genk rolt Cork ook in terugmatch op en speelt play-offronde Europa League
Foto: Photo News

De Limburgers roken bloed en Neeskens Kebano stuurde de aalvlugge Bailey slim diep. De Jamaicaan kwam oog in oog met doelman Mark McNulty, maar knalde voorlangs. Pas op het halfuur kon de thuisploeg, die het in eigen huis veel moeilijker had dan in Genk, iets laten zien. Browne trapte een bal van dichtbij over de kooi van Marco Bizot. Op slag van rust deed blauw-wit het licht dan definitief uit: Sébastien Dewaest knikte een corner van Alejandro Pozuelo simpel tegen de touwen.

Kebano trapt nog penalty op de lat

Na de koffie kon Cork nog wel iets terugdoen: Bennett scoorde na een vrije trap van O’Connor. Maar zelfs toen nog leek het niet alsof Racing Genk in de problemen zou kunnen komen. Integendeel, het kreeg nog de grootste kans op een doelpunt. Leandro Trossard besloot echter te zwak na een knappe dribbel van Pozuelo. In het slot mocht Holly Tshimanga nog zijn debuut vieren bij de Genkenaars. Hij zag hoe Neeskens Kebano nog een penalty uitlokte, maar de 1-3 op de lat knalde. Morgen gaat Genk in de trommel voor de play-offronde van de Europa League.

Meer sportnieuws