Vertimmerd AA Gent wordt in Roemenië niet meer in verlegenheid gebracht en stoot makkelijk door

Foto: BELGA

Vertimmerd AA Gent wordt in Roemenië niet meer in verlegenheid gebracht en stoot makkelijk door

Print

Een experimenteel AA Gent, dat in Roemenië aantrad zonder een resem sterkhouders, heeft zich zonder problemen geplaatst voor de play-offronde van de Europa League. Nadat het de heenmatch in Gent met een duidelijke 5-0 won, hield het Viitorul Constanta deze keer op 0-0.

Hein Vanhaezebrouck wist dat de kwalificatie zo goed als binnen was voor de Buffalo’s na de overtuigende 5-0 thuiszege tegen het Roemeense Viitorul Constanta van Georghe Hagi. Hij liet de Belgische kampioen van 2015 om die reden beginnen zonder Sven Kums, Laurent Depoitre of Jacob Rinne, die allen op de bank startten. Kalifa Coulibaly zat zelfs niet in de selectie. Wel in de ploeg: Yannick Thoelen en Siebe Horemans, die allebei hun officiële debuut maakten, en Rob Schoofs, Jérémy Perbet en Emir Kujovic.

Vertimmerd AA Gent wordt in Roemenië niet meer in verlegenheid gebracht en stoot makkelijk door
Yannick Thoelen was één van de jongens die hun officiële debuut voor AA Gent mochten maken. Foto: BELGA

Een evenwichtige partij kende pas na een tiental minuten een eerste opleving. De thuisploeg had hands gezien van Rami Gershon na een voorzet vanop links, ref Carlos del Cerro liet doorspelen. Halfweg de tweede helft kwam Renato Neto tot koppen op een hoekschop van Danijel Milicevic, maar de Braziliaan knikte naast. Even later werd een poging van nieuwkomer Kujovic maar ternauwernood afgeblokt door thuisspeler Hodororgea.

Ook geen problemen voor Gent na rust

Ook na de koffie viel er niet al te veel opwinding te noteren.Vanhaezebrouck profiteerde om ook Lucas Schoofs en Dieumerci Ndongala hun debuut te laten vieren in een officiële match. Zij kwam Renato Neto en Thomas Foket aflossen. Pas in het slot kwam de thuisploeg opzetten in de hoop alsnog de zege binnen te halen. Dumitrescu pakte nog uit met een knappe dribbel, maar zijn schot werd afgeblokt. Zo hield een vertimmerd AA Gent al bij al makkelijk stand in Roemenië. Morgen gaat het in de trommel voor de loting van de play-offronde van de Europa League, de laatste ronde voor de groepsfase.

Meer sportnieuws