Joe Biden stuurt opvallend emotionele tweet ter ere van Obama’s verjaardag

Joe Biden en Barack Obama op de Democratische Conventie in 2008. Foto: BELGAIMAGE

Joe Biden stuurt opvallend emotionele tweet ter ere van Obama’s verjaardag

Print

Vriendschappen in de politiek bestaan niet, wordt wel eens gezegd. De machtigste man ter wereld en zijn rechterhand bewijzen echter het tegendeel. Donderdag heeft vicepresident Joe Biden een wel heel amicale tweet verstuurd ter ere van de 55ste verjaardag van de Amerikaanse president Barack Obama.

Op Twitter verscheen donderdagavond een foto van twee polsbandjes met daarop de namen ‘Joe’ en ‘Barack’. De foto werd getweet door Obama’s vice Joe Biden met begeleidende tekst: “Gelukkige 55ste verjaardag, Barack! Een broer voor mij, een beste vriend voor het leven”.

Barack Obama en Joe Biden kunnen het naar eigen zeggen enorm goed met elkaar vinden en zijn de voorbije jaren echte vrienden geworden. Niet zo lang geleden liet de president zichzelf nog ontvallen dat de aanstelling van Biden tot zijn vice misschien wel zijn beste beleidsbeslissing was.

Over enkele maanden moeten Obama en Biden de sleutels van het Witte Huis overdragen aan hun opvolgers en mogelijk verklaart dat nakende afscheid ook de emotionele toon van deze tweet.