© Facebook

Vlaamse Verdedigings Liga weer online

Een dag nadat de Facebookpagina vol gortige racistische commentaren offline was gehaald, is die opnieuw geopend. “Niks mee te maken”, zegt Gunter Vleminx, beheerder van de oorspronkelijke pagina.

“Wij laten ons zomaar niet muilkorven!”, staat het op een van de berichten die deze namiddag op de heropende Facebookpagina van de VVL werden geplaatst. En: “Offline gehaald? Hoezo?”

De afgelopen twee dagen werd de pagina hot news toen de rauw racistische commentaren op de dood van de 15-jarige Genkse jongen Ramzi Kaddouri een storm van verontwaardiging opwekte.

Toen bekend raakte dat het parket van Antwerpen besloten heeft de VVL te dagvaarden naar aanleiding van een vroegere klacht van Gelijkansencentrum Unia, haalde beheerder Gunter Vleminx naar eigen zeggen de Facebookpagina zelf offline.

Maar vandaag stond ze er dus opnieuw. Met dezelfde banner. Met intussen 300 likes, weliswaar beduidend minder dan de 23.000 volgers van de eerste pagina.

Opvallend was ook de minder heftige toon van de posts. Nergens verwerpelijke vuilspuierij maar wel met lof aan “held Gunter Vleminx”.

“We zullen geen haat zaaien maar de realiteit onder ogen zien”, staat te lezen op een van de posts die wordt toegeschreven aan VVL. “Er zijn altijd dubbele waarheden. Blijkbaar geldt racisme enkel voor de autochtone burger. Daar zijn wij het niet mee eens. In naam van Gunter willen we ons wel excuseren voor de post van gisteren en nemen hier ook afstand van.”

“Ik heb met deze heropening niks mee te maken”, zegt Vleminx aan de telefoon. “Ik zou niet weten wie erachter zit.”

Of hij het ambetant vindt dat achter zijn rug om iemand doet alsof de VVL opnieuw actief is? “Wat ik vooral ambetant vind is dat de pers mij niet met rust laat.”

Nu in het nieuws