Zware opener voor Djokovic op Olympische Spelen

Foto: EPA

Zware opener voor Djokovic op Olympische Spelen

Print

‘s Werelds nummer één Novak Djokovic moet meteen vol aan de bak in zijn eersterondepartij op het olympisch tennistoernooi op de Spelen van Rio. De als eerste geplaatste Serviër, eerder dit jaar al winnaar van onder meer de Australian Open en Roland Garros, werd bij de loting van donderdag aan de Argentijn Juan Martin Del Potro gekoppeld.

Op de Spelen van vier jaar geleden in Londen verloor Djokovic in de strijd om het brons nog van de boomlange Argentijn, die na enkele zware blessures naar de 145e plaats op de ATP-ranking teruggezakt is.

Ook tweede reekshoofd Andy Murray, de titelverdediger op het olympisch tennistoernooi, lootte een taaie tegenstander. Hij moet de baan op tegen de Serviër Voktor Troicki (ATP 35). Reekshoofden drie en vier, respectievelijk Rafael Nadal (ATP 5) en Kei Nishikori (ATP 6), ontmoeten Federico Delbonis (ATP 43) en Albert Ramos-Vinolas (ATP 33).

David Goffin (ATP 13), als achtste geplaatst in Rio, treft met de Australiër Sam Groth (ATP 168) zoals eerder gezegd een haalbare kaart. Het wordt hun eerste confrontatie, bij winst mag de Luikenaar in ronde twee de baan op tegen de Bosniër Damir Dzumhur (ATP 76) of de Israëliër Dudi Sela (ATP 65). In een theoretische kwartfinale wacht mogelijk Nadal.

Meer sportnieuws