Jonge moeder was openhartig over vluggertje met haar man, en nu smeekt ze pestkoppen om haar met rust te laten

Mel net na het vluggertje met haar man (links) en Mel enkele dagen later, na de vele haatberichten. Foto: facebook/youtube/mel watts

Seks & Relaties

Jonge moeder was openhartig over vluggertje met haar man, en nu smeekt ze pestkoppen om haar met rust te laten

Print

De jonge moeder Mel Watts had een ontwapenend eerlijke verhaal gedeeld over een vluggertje met haar man. Het bericht ging al snel viraal, maar enkele dagen later heeft ze spijt. In een videobericht smeekt ze huilend dat de pestkoppen haar met rust laten. “Woorden kunnen echt pijn doen.”

Mel Watts, een Australische mama, houdt een populaire blog blij over het leven als jonge moeder van twee kinderen. Afgelopen zaterdag deelde ze een mooie foto van zichzelf met haar man. Het bijschrift was ontroerend eerlijk. “Hebben wij zojuist een vluggertje gehad?”

In de post op The Modern Mumma beschrijft ze hoe maar al te vaak de avances van haar man heeft afgewezen. Maar nu was het goeie moment gekomen: “het ene kind bij de buren en de baby deed net een dutje”. Al geeft ze eerlijk toe dat het niet echt romantisch was. “Zoals de naam doet vermoeden, was het vluggertje voorbij voor ik het goed en wel besefte. Ik kan niet zeggen dat het romantisch was. Ik moet toegeven dat het een beetje als een verplicht nummertje aanvoelde.”

Maar haar man zeurde al zo lang om seks dat het “gemeen zou geweest zijn om hem opnieuw af te wijzen”. Bovendien kreeg ze ook iets in ruil: ze mocht de hele dag eten wat ze wilde, naar haar lievelingsmuziek luisteren en extra vroeg gaan slapen.

Het bericht raakte blijkbaar een gevoelige snaar, want in geen tijd werd de Facebook-post massaal gedeeld. Veel jonge moeders (en vaders) herkenden zich in haar verhaal en vonden het ontroerend eerlijk.

“Jullie hebben gewonnen”

Maar het internet zou het internet niet zijn, als er ook geen haters zouden opduiken. Enkele dagen later heeft Mel nu een video gepost, waarin ze huilend smeekt om haar met rust te laten. “Viraal gaan is ook niet alles. Keyboard-pester, jullie hebben gewonnen.”

“Het enige wat ik deed was mijn opinie neerschrijven, en iedereen zegt nu vreselijke dingen over mij die niet waar zijn”, zegt ze. “Ofwel vind je mijn opinie leuk, ofwel scroll je verder. Maar pest me niet.”

Alle gemene commentaren verwijderen en de pestkoppen blokkeren, hielp ook al niet. Ze zochten haar op via andere sociale media en stuurden persoonlijke boodschappen naar haar. “Ze begonnen me persoonlijk berichten te sturen. Verschillende mensen hebben me gecontacteerd op andere manieren en schreven vreselijke dingen.”

Pestkoppen verbannen

Toch wil Mel zichzelf verdedigen. “Ik ben een goede vrouw, een echt goede moeder of vooral een echt goede vriendin. Jullie kennen me niet. Zou je al die dingen ook tegen mij zeggen op straat? Mensen moeten beseffen dat er een mens zit aan de andere kant van het scherm.”

Sommige mensen zeggen dat Mel maar niet zo openhartig moet zijn, als ze niet tegen de kritiek kan. Maar waarom moet Mel dan diegene zijn die moet zwijgen? “Het zijn de pestkoppen die van het internet verbannen zouden moeten worden.”

“Niemand zou dit te verduren moeten krijgen, niemand in de hele wereld”, vindt ook Mel.

NIET TE MISSEN