Tegenslag voor Red Lions: sterkhouder valt uit met blessure

Foto: BELGA

Tegenslag voor Red Lions: sterkhouder valt uit met blessure

Print
De Belgische mannenhockeyploeg heeft een tegenslag te verwerken op de Olympische Spelen in Rio. Sterkhouder Tom Boon heeft een blessure opgelopen aan zijn rechterhamstring.


"Ik heb me geblesseerd aan mijn hamstring. Twee à drie maanden geleden sukkelde ik al daarmee. Het is een klein scheurtje", verklaarde Boon. De aanvaller van de Red Lions kreeg het nieuws 48 uur voor de eerste wedstrijd van het olympisch hockeytoernooi tegen Groot-Brittannië te horen. "De eerste wedstrijden zijn in gevaar. Ik ga proberen zo snel als mogelijk te herstellen. Ik probeer volgende week speelklaar te zijn."

"Ik was goed, ik voelde me fysiek in orde. Alle tests waren goed. Maar gisteren (woensdag) tijdens de laatste voorbereidingswedstrijd (tegen Duitsland) heb ik iets gevoeld, ik wist meteen dat er iets scheelde. Ik ben meteen van het terrein gestapt. De echografie heeft een scheurtje aangetoond", aldus Boon, die toch hoop heeft: "Het is nog niet volledig gedaan. Er blijft een kleine kans bestaan dat ik de laatste twee groepswedstrijden speel en de kwartfinale. Het is moeilijk om me daarover uit te spreken, het is nog maar pas gebeurd. Het doet minder pijn dan de vorige keer en toen heeft het tien dagen geduurd vooraleer het geheeld was. Het zijn de coach en de dokter die beslissen en we daarna zien we wel hoe ik me voel".

"Dit is mentaal een zware klap. Ik hou me voor dat er nog een kleine kans is en dat ik ze moet grijpen."

Meer sportnieuws