Lottokoppel geeft 1,6 miljoen aan goed doel: “Portie mosselen voldoende om te vieren”

Gerda Pelckmans van dagbladhandel Bouckaert-Pelckmans, Andreee Pierlet, Gwenny Van den Bogaert en Kiki Vervloesem (verantwoordelijken Lotto). Foto: Margo Tilborghs

Lottokoppel geeft 1,6 miljoen aan goed doel: “Portie mosselen voldoende om te vieren”

Print
Kalmthout - De kans dat je miljonair wordt met de Lotto is klein. Maar wanneer je dan toch wint en het volledige bedrag wegschenkt aan een goed doel, dat is haast onbegrijpelijk. Toch gebeurt het in Kalmthout.

Terwijl Lotto nog steeds op zoek is naar de winnaar van de trekking van 26 maart 2016 werd een andere speler in Kalmthout ook miljonair. Het gaat om een koppel van 55+ dat met de juiste cijfers exact 1.665.263 euro won. De twee speelden op 29 juni met zes juiste cijfers. Nummers die ze al jaar en dag gebruikten. “Pas na veertien dagen hebben ze zich bij ons aangemeld”, zegt Andree Pierlet, regionaal manager bij Lotto Antwerpen. “Ze ontvangen een bedrag van 1.664.263 euro.”

En waar een winnaar is, volgt automatisch meer omzet. Dat is goed nieuws voor Gerda Pelckmans, uitbaatster van dagbladhandel Bouckaert-Pelckmans in de Heidestatiestraat. “Onze zaak bestaat al meer dan 35 jaar”, zegt ze. “Zelf sta ik al 32 jaar in de winkel. In de loop der jaren hebben we hier al tien grote winnaars gehad. Ooit hadden we een winnaar met 24 miljoen frank (omgerekend 600.000 euro, red.). Dat was toen ook al een enorm bedrag.”

Uitzonderlijk

“Al loopt het soms ook minder goed af. Zo waren er twee spelers die de grote pot zijn misgelopen. Ze hadden wel de juiste cijfers, maar waren ervan overtuigd dat hun partner, zoon of dochter het formulier had binnengebracht. Je begrijpt de enorme teleurstelling dan ook.”

“Het is bijzonder dat deze mensen het volledige bedrag aan een goed doel willen schenken”, zegt Kiki Vervloesem van de Nationale Loterij. “Welk goed doel dat is, weten we niet. Heel vaak wordt dit soort bedragen geschonken aan een stichting die verbonden is aan ziekenhuizen. We kunnen dit echter niet bevestigen.”

Wat doen andere mensen met hun lottowinst? “Soms schenken ze een deel van de winst aan hun kinderen, kopen ze een auto, gaan ze op reis of beleggen hun geld. Maar deze mensen dus niet. Toen het koppel zich bij ons aanbood met het winnend biljet reageerden ze heel rustig. Ze wisten precies wat ze met het geld wilden doen. Het feit dat ze gewonnen hadden, gingen ze vieren door eens goed mosselen te eten en daarna spelen ze gewoon verder.”

Nu in het nieuws