Noord-Franse verdachten dreigden met aanslagen in Belgische stations

Noord-Franse verdachten dreigden met aanslagen in Belgische stations

Print

De Kortrijkse onderzoeksrechter heeft twee Noord-Fransen aangehouden voor het dreigen met een aanslag in het station van Kortrijk. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk. Ondertussen hebben de verdachten ook gelijkaardige feiten in het station van Doornik bekend.

Woensdagnamiddag rond 14.30 uur riep iemand in het station van Kortrijk “tout va péter ici”. Een andere verdachte voegde daar volgens getuigen nog “terroriste, terroriste” aan toe. Dankzij de camerabeelden kwamen Rabah A. (38) en Naceur K. (43) in het vizier van de speurders. Beide mannen uit het Noord-Franse Roubaix ontkenden in eerste instantie de feiten. Uiteindelijk legden ze toch wazige verklaringen af over hun uitspraken. Ze beweren echter dat ze geen kwade bedoelingen hadden. Zo zegt de ene verdachte dat “tout va péter dans ma tête” gewoon betrekking had op persoonlijke problemen met zijn vriendin.

Beide verdachten zijn ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze zullen dinsdag in Kortrijk voor de raadkamer moeten verschijnen. Ondertussen hebben de Noord-Fransen gelijkaardige feiten in het station van Doornik bekend. Daar zouden ze enkele weken geleden “Allah akbar” geroepen hebben.

Nu in het nieuws