© Reuters

Moeder deelt Euromillions-jackpot van 73 miljoen euro met al haar kinderen, behalve één

De 53-jarige Britse die vorige week 73 miljoen euro won met Euromillions, gaat het geld netjes verdelen. Alle leden van het gezin - haar partner, haar twee dochters en een van hun vriendjes - zijn zo ruim 14,5 miljoen euro rijker. De enige die niet deelt in de pot, is haar vervreemde zoon. “Ik kreeg geen cent.”

mtm

De 24-jarige Spencer Pugh kreeg zondag een telefoontje van zijn moeder, de 53-jarige Sonia Davies. Ze belde om hem te vertellen over het geld dat ze gewonnen had. “Ze zei er gewoon bij dat ik het tegen niemand mocht zeggen. Over een mogelijk deel voor mij zei ze niets.”

Het was al een tijdje geleden dat Spencer zijn moeder gezien had. Sinds de scheiding van zijn ouders - toen hij acht was - leeft hij bij zijn vader in een bescheiden huisje in Gloucester. Het contrast met de miljoenenvilla waarin zijn moeder nu woont, is groot.

Davies heeft het geld intussen netjes verdeeld: zowel zijzelf, haar partner Keith Reynolds (55) en haar twee dochters Stephanie (23) en Courtney (19) krijgen elk zo’n 14,5 miljoen euro. Net als Steve Powell, de 30-jarige vriend van Stephanie.

“Alledaagse familie”

En Spencer? Die was niet eens uitgenodigd op de champagnetoost om de winst te vieren. Toch koestert hij geen wrok. “Ik ben gewoon blij voor de meisjes”, zegt hij. “Ik heb niets tegen hen. We zijn gewoon een alledaagse familie die jammer genoeg uiteen gehaald werd. Zoals zovele anderen.”

Het winnende ticketje werd gekocht door Stephanie. Op vraag van haar moeder, die daarvoor speciaal gebeld had vanuit de VS, waar ze verbleef voor een operatie. Omdat de operatie geslaagd was, voelde ze zich naar eigen zeggen “lucky”.