Deze feestjes zijn dit weekend niet te missen in Antwerpen

Print
Antwerpen -

Zin om dit weekend een stevig stapje in de wereld te zetten? Zoek dan niet verder, want een bekende Antwerpenaar uit ons college van nachtburgemeester en nachtschepenen prijst elke week een feestje aan. Deze week: Sjoerd Bruil (Muzikant Broken Glass Heroes, Sukilove, Black Cassette) oftewel de ‘Nachtschepen van cafeetjes om de hoek’.

“Ik ben eerder een caféganger tot in de late uurtjes dan een echte feester. De meeste van mijn vrienden zijn bovendien muzikant en die zitten gewoon graag op café. Ik maak het me ook graag gemakkelijk. De cafés waar je mij het vaakst terugvindt, liggen allemaal binnen een straal van 100 meter van mijn huis in Borgerhout: café Plaza Real of de Krugerbar bijvoorbeeld.”

“Ook een leuk café is De Paternoster op de Turnhoutsebaan. Het is daar heel gezellig, de eigenaar kent iedereen, de mensen zijn er vrolijk en de nieuwste Arabische danshits passeren steevast de revue. Als ik er een echt feestje moet uitkiezen, dan zou ik zaterdag afzakken naar het M HKA. Er wordt daar een avond georganiseerd in het thema van de rave-generatie. Onder meer Hiele treedt er op, een jonge gast die ik al een tijdje ken en die steeds beter wordt. Een echte aanrader.”

Deze feestjes raden wij u ook ten zeerste aan:

1. BAT MACUMBA - exotica

Wat? Bagger gaat de zuiderse toer op. Dj’s Benny Bang en Venus in Cancer draaien American tropicalia, Mexican psychedelica en Argentinan bossanova.

Waar? Bagger, Kattendijkdok Oostkaai 22a

Wanneer? Vrijdag 5 augustus vanaf 21u

Prijs? Gratis

2. NACHTHEXEN X SNOB - punk

Wat? Twee Britse punkbands zakken af naar Cafee Cabron. Nachthexen uit Sheffield en Snob uit Londen toeren de hele zomer samen.

Waar? Cafee Cabron, Kaasrui 1

Wanneer? Vrijdag 5 augustus vanaf 20.30u

Prijs? Gratis

3. PARTY - Zomer van Antwerpen

Wat? Lekkere cocktails aan zachte prijzen en muziek om je dansbenen op los te gooien. Vintage soul, funk, hiphop en rock-’n’-roll. En dat allemaal op vinyl. Alweer een gezellig feestje in de zomerbar.

Waar? Zomerbar, Sloepenweg

Wanneer? Zaterdag 6 augustus van 23 tot 2u

Prijs? Gratis

4. STULP - overdag

Wat? Stulp keert deze zomer nog één keertje terug. Dat betekent: zomerse vibes, gezellige mensen, lekker eten, verfrissende drankjes en de beste muziek. Maak je klaar voor onder meer Twisted Melon, Benni Booi en Oliver Alex.

Waar? Bar Cour, Oudaan 14

Wanneer? Zaterdag 6 augustus van 12 tot 22u

Prijs? Gratis

5. GLAMOURAX - thema-avond

Wat? ‘Kom als je idool!’ Zo luidt het thema van het nieuwste feestje in Klub Goud. David Bowie, Serge Gainsbourg of Marilyn Monroe: laat je fantasie de vrije loop. En zoals altijd mag je je hier verwachten aan leuke muziek en een toffe sfeer.

Waar? Klub Goud, De Keyserlei 5

Wanneer? Vrijdag 5 augustus vanaf 23u

Prijs? 12 euro vvk

6. GRAF ORLOCK & GHOSTLIMB & NERVOUS MOTHERS & SLOWLY WE ROT & OAK - stevig

Wat? Underground hardcore en metal uit de Verenigde Staten, Zweden en België. Klinkende namen moeten voor een knallende avond zorgen. Mag het voor jou wel wat harder? Zak dan zeker af naar de Music City.

Waar? Music City, Handelsstraat 29

Wanneer? Vrijdag 5 augustus vanaf 20u

7. SUPERDIESEL #2 - openlucht

Wat? Een tweede feestje in de pop-upzomerclub van Petrol. Dit keer slaat Superdiesel de handen in elkaar met Vice City. Samen zetten zij een zomerse zondag op poten met muziek van onder meer Kid Sublime, Borealis en Arno Lemons.

Waar? Superdiesel Zomerclub, d’Herbouvillekaai 25

Wanneer? Zondag 7 augustus om 16u

Prijs? 7 euro vvk of 5 euro voor 17u, 10 euro erna

8. 3Y WHERE HOUSE - verjaardag

Wat? Drie zalen waar techno een monopolie heeft. Er is geen betere manier om het driejarig bestaan van Where House te vieren. Van de vaste Where House-dj’s tot de underground legendes: je kan hen allemaal aan het werk zien in Petrol.

Waar? Petrol, d’Herbouvillekaai 25

Wanneer? Zaterdag 6 augustus vanaf 20u

Prijs? 5 euro voor middernacht, 10 euro erna

9. HOLLYWOOD - urban

Wat? Voor de beste urban-feestjes van het moment moet je in Ikon zijn. R&b, trap, hiphop, moombahton, ragga en reggeaton passeren allemaal de draaitafel. Dj’s van dienst zijn Two Crooks, Jonna Fraser, Megamen en Zwartwerk.

Waar? Ikon, Straatsburgdok Noordkaai 3

Wanneer? Zaterdag 6 augustus vanaf 22u

Prijs? 12 euro vvk

10. THE EMOTIONAL JUNKIE AND THE CYBORG LOVE - rave

Wat? Een nacht in het teken van de expo die momenteel loopt in het M HKA over de rave-generatie. Met installatiekunst, experimentele video’s en enkele iconen uit het muziekgenre wordt hier gefocust op de nieuwe generatie digital ravers.

Waar? M HKA, Leuvenstraat 32

Wanneer? Zaterdag 6 augustus vanaf 23u

Tips om te Doen!