© mph

Chalet volledig vernield tijdens renovatiewerken

Een felle brand heeft donderdag rond 1.30u aan 't Ven in Grobbendonk een houten chalet in de as gelegd. Naar de precieze oorzaak wordt nog gezocht.

Marc De Ceuster kocht de chalet ruim een jaar geleden en was nog volop bezit met de renovatie van de houten constructie. De man verbleef bij zijn vader die een chalet bezit aan de overkant van de straat. "Ik heb er geen idee van wat de brand kan veroorzaakt hebben", zegt de man. "We hebben nog in de chalet gewerkt maar dan aan de badkamer en de waterleiding. Normaal zouden we buiten werken maar het weer was te slecht. En dan plots staat 's nachts de hele chalet in brand."

De brand werd onder meer opgemerkt door een brandweerman van Grobbendonk die in dezelfde buurt woont. Terwijl de pompier meteen ter plaatse ging, verwittigde zijn echtgenote de hulpdiensten. "Hierdoor wisten we vrij snel dat er geen mensen meer in het chalet aanwezig waren", klinkt het in de brandweerpost Grobbendonk. "En maar goed ook, toen we ter plaatse kwamen was de brand al volledig uitslaand en het gebouw zo goed als verloren."

Donderdagochtend werd de omvang van de schade pas echt duidelijk. Van het chalet blijven enkel nog delen van de buitenmuren en de gemetste schoorsteen over. Gewonden zijn er niet. De precieze oorzaak van de brand wordt nog verder onderzocht. Volgens de politiediensten wordt er toch gekeken in de richting van de renovatiewerken die er aan de gang waren. Een probleem met de elektriciteit is niet uitgesloten.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio