Mogelijk weer hinder op Scheldelaan door nieuwe fase van werken

Archiefbeeld. Foto: WDK

Mogelijk weer hinder op Scheldelaan door nieuwe fase van werken

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo -

Op de Scheldelaan, een van de belangrijkste verkeersaders van het Antwerpse havengebied, start op dinsdag 9 augustus een nieuwe fase van de ingrijpende werkzaamheden aan het wegdek richting Antwerpen. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De voorbije weken lag de werf stil door het bouwverlof en werd de weg zoveel mogelijk opengesteld, maar de komende weken moet het verkeer opnieuw rekening houden met mogelijke hinder - en dat tot half september.

De rijweg van de Scheldelaan was volgens AWV dringend aan vernieuwing toe, aangezien heel wat al dan niet opgevulde putten en scheuren in de bovenste asfaltlaag de weg oncomfortabel en onveilig maakten voor de vele werknemers, bezoekers, klanten en leveranciers van de bedrijven in de haven. Met name het stuk tussen het kruispunt aan ‘poort 1 Monsanto’ tot aan het knooppunt met de R2 tussen de Tijsmanstunnel en Liefkenshoektunnel moest worden aangepakt. De bestaande rijweg wordt volledig opgebroken, samen met de pechstrook en de boordstenen, waarna de fundering wordt vervangen en er een volledig nieuwe asfaltlaag op komt. Aan de weginrichting verandert niets.

De werken gingen al op 2 mei van start en tegen het begin van het bouwverlof kon een eerste fase worden afgerond. Vanaf volgende week verschuift de werf naar de zone ten zuiden van het complex Lillo. Doorgaand verkeer wordt net als tijdens de eerste fase weer naar één rijstrook in beide richtingen teruggebracht. Aan de noordkant kan het verkeer al over het vernieuwd stuk weg rijden. Tegen half september zou het hele project afgerond zijn.

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.