Tim Wellens voor dubbele opdracht in Rio: “Hoop boven mezelf uit te stijgen”

Foto: Photo News

Tim Wellens voor dubbele opdracht in Rio: “Hoop boven mezelf uit te stijgen”

Print

Tim Wellens verdedigt op de Olympische Spelen in Rio de Belgische kleuren in de weg- en tijdrit. Hij kijkt de wegrit van zaterdag met vertrouwen tegemoet, al belooft het een lastige opdracht te worden.

“De verkenning van het parcours is goed verlopen”, zegt de 25-jarige Limburger woensdag. “Gisteren deden we het verste deel, vandaag de finale. De klim bestaat uit twee delen. Het eerste stuk is redelijk steil, het tweede een beetje lopend. Het is sowieso een mooi parcours, net als dat van de tijdrit. Verder waren er weinig verrassingen.”

Wellens boekte dit jaar al verscheidene mooie zeges. Hij won een rit in de Giro, Parijs-Nice en de Ronde van Polen, en werd eindwinnaar van die rittenkoers. Ook in Rio kan er “iets inzitten”, zegt Wellens.

Tim Wellens voor dubbele opdracht in Rio: “Hoop boven mezelf uit te stijgen”
Foto: BELGA

“Er zit altijd iets in als je een goeie dag hebt. Alles moet passen, de puzzel moet in elkaar vallen. De laatste klim is natuurlijk heel lastig dus ik hoop op een heel goeie dag om mee te kunnen met de besten. Dat zal ik nodig hebben want de superklimmer die je moet zijn om Froome te volgen, die ben ik niet. Ik hoop dat ik boven mezelf kan uitstijgen. Het is ook wel een voordeel voor ons Belgen dat de aankomst beneden ligt, en niet boven. Nu kunnen we eventueel nog terugkeren in de afdaling of op het laatste stuk.”

De juiste vorm heeft Wellens alvast te pakken. “De Ronde van Polen heb ik gewonnen, dertiende worden in San Sebastian was zeker niet slecht. Ik wilde graag de eerste groep volgen maar was niet goed genoeg. Van Rio heb ik een beetje een doel gemaakt, net zoals eerder dit seizoen de Giro, Parijs-Nice, de klassiekers en de Ronde van Polen dat waren. Ik ben niet helemaal naar hier gekomen om incognito mee te rijden. Ik doe gewoon mijn best en hoop zich dicht mogelijk te eindigen.”

Meer sportnieuws