Libertairse kandidaat-vicepresident: “Er zit een vijs los bij Donald Trump”

De libertaire presidentskandidaat Gary Johnson. Foto: Photo News

Libertairse kandidaat-vicepresident: “Er zit een vijs los bij Donald Trump”

Print

Bij een zeldzame keer waarbij de presidentiële hopefuls van de Libertarian Party in het voetlicht kwamen, heeft kandidaat-vicepresident Bill Weld zich woensdag laten ontvallen dat er bij de Republikeinse kandidaat Donald Trump “een vijs loszit”.

Nieuwszender CNN gaf de libertaire kandidaat-president Gary Johnson (63) en zijn runningmate Bill Weld de kans ook eens hun mening voor een breed publiek te spuien.

Beiden schoven zich naar het politieke centrum en beloofden een minder gepolariseerde politiek wanneer zij in het Witte Huis zouden belanden. Of nu Clinton of Trump wordt verkozen, de zaken “zullen meer dan ooit gepolariseerd zijn”. “Wij zijn geen isolationisten, wij zijn geen interventionisten”, zei het duo ook.

Johnson, een vroegere Republikein en gouverneur van de staat New Mexico, stelde de integriteit van de Democratische kandidate Hillary Clinton in vraag. Weld opperde dat er bij Donald Trump “een vijs loszit”.

De libertairse campagne kan wind in de zeilen krijgen doordat meer en meer Republikeinen zich van Trump afwenden en doordat sommige Democraten en onafhankelijken zich moeilijk in Clinton kunnen vinden. Indien Johnson voor het eerste presidentiële debat eind september in vijf landelijke peilingen tenminste 15 procent haalt, kan hij er ook aan deelnemen.

Volgens een peiling van Fox News is het ticket Johnson-Weld goed voor 12 procent. In andere toonaangevende peilingen behalen de libertairse kandidaten 9 en 13 procent.

Nu in het nieuws