Jongemannen scheuren weg bij politiecontrole, maar geraken niet ver

Zemstbaan Foto: Google Street View

Jongemannen scheuren weg bij politiecontrole, maar geraken niet ver

Print
Mechelen -

Bij een politiecontrole op de Zemstbaan in Mechelen hebben twee mannen (19 en 20 jaar) woensdagavond vluchtmisdrijf gepleegd. Enkele honderden meters verder konden ze al ingerekend worden.

Patrouilleploegen van de politie Mechelen-Willebroek merkten woensdag rond 20.30 uur een personenwagen op die te snel reed bij regenval. Ze besloten het voertuig tegen te houden, maar dat lukte pas na verschillende pogingen.

Toen de agenten aan de wagen stonden, roken ze meteen een doordringende cannabisgeur. Bovendien leek de bestuurder onder de invloed van drugs te zijn en waren de twee mannen gekend voor eerder gepleegde feiten.

Bij het controleren van de documenten scheurde het duo opeens weg. De politie zette meteen de achtervolging in en kon het voertuig enkele honderden meters verder opnieuw tegenhouden op de Zemstsesteenweg in Hofstade.

Beide mannen werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Tijdens de vlucht probeerden de verdachten drugs in de berm te gooien. In en rond het voertuig werden meerdere verpakkingen met cannabis en cocaïne gevonden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio