© rr

Zo bluft Nederlands duo zich het zwaar beveiligde Tomorrowland binnen

"We zijn denk ik 200 man personeel, 50 man security, politie, honden... zonet allemaal voorbij gelopen. Dat is toch de grap van de eeuw?" Dit Nederlandse duo trok een zwarte polo en zwarte broek aan, zette een zonnebril op, en hing een walkietalkie van Bart Smith aan de riem. Zo liepen ze alles en iedereen voorbij bij de controles van het zwaar beveiligde Tomorrowland. Hun truc: zien ze iemand van de organisatie of beveiliging, dan stappen ze er zelf op af. Zelfs de échte security - met een compleet andere outfit - laat zich afbluffen.

sdv

Dancefestival Tomorrowland in Boom zit verveeld met het filmpje. "Een festival kan en mag geen hermetisch afgesloten burcht worden", reageert Tomorrowland donderdag. "Alleen vrezen we dat met dit soort nutteloze filmpjes, we wel er wel toe gedwongen zullen worden."

Dat de twee mannen zijn binnengeraakt zonder de juiste accreditatie of toegangsbewijs noemt Tomorrowland "een zeer vervelende en spijtige zaak", al wist de organisatie naar eigen zeggen dat het kon gebeuren. "Wij, zowel vanuit de organisatie als de verschillende overheden, hebben onze uiterste best gedaan om een realistisch veiligheidsbeleid te voeren en we zijn nog steeds van mening dat we erin geslaagd zijn om een zo veilig mogelijk festival te organiseren", stelt Tomorrowland echter. "Deze actie van twee jongens op zoek naar erkenning doet, volgens ons, ook geen afbreuk aan ons beleid."

Tomorrowland wijst er verder op dat het filmpje in kwestie zodanig gemonteerd werd dat het lijkt alsof de toegang heel vlot is gegaan. "Wie de omgeving van het festival kent, merkt dat er toch heel wat onjuistheden zitten in het filmpje en dat de jongens vermoedelijk een aantal keren zijn tegengehouden", aldus nog de festivalorganisatie. "Ze waren daarenboven te voet, licht gekleed en hadden geen bagage bij en werden daarom allicht niet onmiddellijk als verdacht beschouwd."