Man aangeklaagd omdat hij vanop balkon terrorist uitschold

Print
Herinnert u zich de Duitser nog die vanop zijn balkon de massamoordenaar van München uitschold en met bierflesjes bekogelde? De man wordt nu aangeklaagd door het openbaar ministerie wegens belediging, omdat hij woorden als "Wichser" (rukker) en Kanake (kutbuitenlander) gebruikte.

De 18-jarige schutter van Iraans-Duitse afkomst, David S., sloeg in juli toe aan het Olympia winkelcentrum in München. Na de schietpartij verschanste hij zich op het dak van een parking. Daar kreeg Thomas Salbey hem vanop zijn terras in het vizier. 

“Ik heb geen schrik voor dat gespuis”, vertelde de 57-jarige man achteraf aan Duitse media. “Ik zat hier vrijdagavond een glas bier te drinken toen ik de schoten hoorde. Daarop zag ik die kerel met zijn pistool. Ik heb nog geprobeerd hem met een bierflesje te raken. Maar dat is niet gelukt. Je bent knettergek, heb ik geroepen. En, je bent een idioot.” Toen zei de schutter dat hij een Duitser was en heeft hij zijn wapen gegrepen om te schieten. “Toen heb ik dekking gezocht.”

Alles werd gefilmd door zijn onderbuur, en zo was ook te horen hoe Salbey "Wichser" (rukker) en "Kanake" (kutbuitenlander) riep. 

Nu in het nieuws