Dieven stelen voor 50.000 euro aan lasmateriaal en computers

Molsebaan Foto: Google Street View

Dieven stelen voor 50.000 euro aan lasmateriaal en computers

Print
Meerhout -

Dieven hebben dinsdagavond voor zo'n 50.000 euro lasmateriaal en computers gestolen bij TubeXpert op de Molsebaan in Meerhout. De dieven zijn spoorloos.

De uitbaters werden rond 22.38u verwittigd door het inbraakalarm. Nauwelijks tien minuten later waren ze samen met de politie ter plaatse, maar de vogels waren toen al gaan vliegen. “Ze drongen binnen door de achterdeur te forceren”, zegt een medewerker van TubeXpert.

Het bedrijf plaatst onder meer speciale uitlaatsystemen in exclusieve auto's. “De daders wisten wellicht waarvoor ze kwamen, want in een paar minuten tijd hebben ze lassystemen en uitleescomputers meegenomen. Wellicht hadden ze er eerst voor gezorgd dat ze met de wagen tot vlakbij de achterdeur konden rijden. Via een aparte route, want ze bleven buiten het zicht van de bewakingscamera's.”

Vingerherkenning

De precieze inventaris moet nog opgemaakt worden, maar het nadeel loopt vermoedelijk op tot zo'n 50.000 euro. “Dat is veel geld en het jammere voor hen is dat ze een deel van het gestolen materiaal voor niets kunnen gebruiken. Diverse toestellen zijn beveiligd met onder meer een vingerherkenning. We gaan alleszins het internet in de gaten houden of dergelijke toestellen straks niet ergens te koop worden aangeboden.”

Het was de eerste maal dat TubeXpert met zo’n zware diefstal te maken krijgt. “We kunnen ons nog behelpen, maar het is wat meer afspreken dan normaal. Over een paar dagen hopen we weer op onze normale manier te kunnen functioneren.”

Van de daders ontbreekt ondertussen elk spoor. De lokale politie Geel, Meerhout, Laakdal onderzoekt de zaak.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio