Fort 4 krijgt opnieuw festival

Springkastelen voor de kleintjes en een babbel voor de mama’s en papa’s. Foto: bar4

Fort 4 krijgt opnieuw festival

Print
Mortsel -

Met het eerste FORTZAaaa Festival in het Mortselse fort 4 op 15 augustus wil BAR4 een mooi orgelpunt plaatsen op de zomer van 2016. “We hopen de festivaltraditie in fort 4 nieuw leven in te blazen”, vertelt organisator Seppe Slaets.

BAR4 mikt met de zomerbar op een breed publiek. “Iedereen moet zijn weg vinden naar dit unieke vakantieplekje in Mortsel”, vindt Slaets. “Vanuit die filosofie groeide het idee om een zeer laagdrempelig en toegankelijk familiefestival in het leven te roepen.”

Volgens Slaets is het fort een uitgelezen locatie voor een muziekevenement. “In het verleden was fort 4 het decor van festivals als Alter Ego, Feeling The World, Festival Acoustic en Ritmirock. Vandaag vindt enkel Fortbom in september nog plaats. Dat is jammer. Deze prachtige terreinen verdienen gewoon een groot muziekevenement. Met FORTZAaaa willen we op termijn een vaste waarde worden op de festivalagenda.”

Grote namen

Grote namen als Milo Meskens, Jan Kerckhofs en Buscemi staan op de affiche. Ook de randanimatie met een springkastelenpretpark, workshops dansen en kindertheater, oogt indrukwekkend. “We willen de bezoekers kwaliteit bieden”, legt Slaets uit. “Daarom zijn we genoodzaakt om dit festival betalend te maken.” Tickets in voorverkoop kosten 6 euro. Aan de kassa betalen bezoekers 10 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

“Naast de grote drie komen ook het Antwerpse hiphopcollectief NoMoBs en soulband Société Anonyme met frontman Nathan Ambach (N8N) langs”, stelt Slaets.

Tussen de concerten door tonen enkele lokale deejays hun kunnen. Vanaf 22u is er een afterparty.

“Zon schijnt altijd”

Over het weer maakt Slaets zich geen zorgen. “Alle concerten vinden plaats in de overdekte shelter. Zelfs bij minder weer schijnt de zon in BAR4.”

Parkeren kan aan de hoofdingang van fort 4 en in de ondergrondse parkeergarage van het Stadsplein. Trams en bussen stoppen op wandelafstand. “Nabij het terrein is een ruime fietsenparking voorzien.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio