Grote indoor skipiste met sneeuw op komst

Print

Nu de bouwvergunning in orde is, gaan zaakvoerders Yves Champagne en Bram Hendrickx de skipiste Aspen ombouwen tot een indoor sneeuwparadijs. Foto: dirk kerstens

Wilrijk -

Antwerpse skiliefhebbers hoeven binnenkort niet ver meer te rijden om hun favoriete sport uit te oefenen. In de nieuwe indoorpiste Aspen kunnen ze vanaf september volgend jaar het hele jaar door terecht.

Het komende jaar verrijst op de Wilrijkse skipiste Aspen, op de rand van het industrieterrein naast de A12, een gloednieuwe indoor skipiste van 240 op 50 meter. Goed voor 12.000 vierkante meter sneeuw en 120.000 bezoekers per jaar – nu zijn dat er nog 20.000 à 25.000. Het project is qua grootte vergelijkbaar met de indoorpistes in Peer (Snow Valley) en Komen (Ice Mountain).

Zaakvoerders Yves Champagne en Bram Hendrickx gingen 2,5 jaar geleden met hun idee aan de slag. “Het project had heel wat voeten in de aarde”, zegt Champagne. “Maar nu we onze bouwvergunning hebben verkregen, kan de bouw echt beginnen. Midden augustus starten de werken en gaat alles hier tegen de vlakte. Binnen een jaar hopen we de grote indoorpiste te openen met een aansluitend horecagedeelte en heel wat parkeergelegenheid. Er komt een volledig nieuw horecaconcept, maar bepaalde elementen van de vroegere zaak worden bewaard.”

Om clubleden, sympathisanten en nostalgici op een leuke manier afscheid te laten nemen van de huidige skipiste organiseert de lokale skischool zaterdag tussen 15 en 18u een symbolische laatste afdaling.

www.aspen.be

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio