Hoofdkantoor fusiegroep AB InBev en SABMiller komt in Leuven

Foto: REUTERS

Hoofdkantoor fusiegroep AB InBev en SABMiller komt in Leuven

Print

Het hoofdkantoor van de fusiegroep AB InBev en SABMiller komt in Leuven, zo maakt de grootste brouwer ter wereld bekend.

De Leuvense bierbrouwer AB InBev wil de fusie met de Zuid-Afrikaanse sectorgenoot SABMiller afronden tegen 10 oktober.

De raad van bestuur van SABMiller schaarde zich vorige week achter het vernieuwde en finale bod van AB InBev. AB InBev had zijn bod van november verhoogd van 44 naar 45 pond per aandeel, omdat de Britse pond te veel terrein verloren had als gevolg van het Brexit-referendum.

AB InBev en SABMiller zijn het nu eens geraakt over een tijdschema voor de fusie. Zo zullen de voornaamste transactiedocumenten op 26 augustus gepubliceerd worden, vinden er aandeelhoudersvergaderingen plaats van AB InBev en SABMiller op 28 september, en is het doel om op 10 oktober de fusie af te ronden.

De fusie blijft wel afhankelijk van enkele voorwaarden, klinkt het in het persbericht. Zo moeten de aandeelhouders van AB InBev en SABMiller hun goedkeuring geven. Als alles verloopt als gepland, zou de fusiegroep op 11 oktober genoteerd staan op de Brusselse beurs, met secundaire notering in Johannesburg.