Personeel kan bij concurrenten aan de slag na verdwijning bazin

Het kantoor van Life Improvements is leeggehaald. Foto: BERT DE DEKEN

Personeel kan bij concurrenten aan de slag na verdwijning bazin

Print
Turnhout -

De 25 werknemers van het Turnhoutse dienstenchequebedrijf Life Improvements kunnen meteen bij twee andere werkgevers aan de slag. Vorige maand ontdekte het personeel dat de zaakvoerster was verdwenen en dat ze het kantoor helemaal had ontruimd.

De werknemers zitten al een maand zonder werk, nadat zaakvoerster Heidi Janssen plots was verdwenen. Twee andere diensten­chequebedrijven zijn nu ­geïnteresseerd om het personeel en de klanten over te nemen.

Markt niet verzadigd

“Easy Life Westmalle is een opstartend kantoor” zegt kantoorverantwoordelijke Celine Laroye. “We werken hier nog maar sinds januari, dus we hebben nog veel groeipotentieel. Het is moeilijk om goede medewerkers te vinden. Ook voor consulentes hebben we nog vacatures.”

“Het lijkt misschien dat de markt van de dienstencheques verzadigd is”, zegt Tim Klaassen van Dienstenthuis in Turnhout. “Alleen al in de Herentalsstraat zijn er zes kantoren. Toch is er nog marge. Nog maar 15% van de gezinnen doet op ons een beroep. Senioren blijven ook steeds ­langer thuis wonen.”

Ook Dienstenthuis wil de gedupeerde werknemers van Life ­Improvements graag aanwerven. “Ik weet dat het heel gemotiveerde mensen zijn. Maar misschien zijn ze niet geïnteresseerd. Want Life Improvements liet zijn medewerkers niet alleen poetsen en boodschappen doen, maar ook verzorgende taken uitvoeren. Dat mag eigenlijk niet.”

Nu in het nieuws