Twee ongevallen in twee dagen voor transportfirma: “Niet leuk om zo in het nieuws te komen”

Print
Temse -

Twee dagen op een rij waren vrachtwagens van transportfirma Gilbert De Clercq uit Temse betrokken bij een spectaculair ongeval. “Puur toeval”, luidt het. “Op jaarbasis hebben wij net weinig ongevallen.”

De beelden die een bestuurder met zijn dashcam maakte op de E17 in Sint-Niklaas zijn hallucinant. Op het filmpje, dat bij VTM belandde,is te zien hoe een vrachtwagen van Transport Gilbert De Clercq uit Temse aan het slingeren gaat op de E17 in de richting van Antwerpen.

Achterliggende wagens slagen er nog net in de vrachtwagen te ontwijken wanneer die zich tegen de middenberm plant. De aanhangwagen van de truck scheurt open en een lading lege conservenblikken belandt op de rijbaan. De bestuurder geraakt uiteindelijk zonder verwondingen uit zijn wagen.

Alleen blikschade

Voor de firma De Clercq was het al het tweede spectaculaire ongeval in evenveel dagen. Dinsdagmiddag belandde een van hun chauffeurs tegen de wand van de Bevrijdingstunnel in Antwerpen. Duizenden blikjes Lipton Ice Tea vielen uit de opengescheurde oplegger.

Bij De Clercq zit men verveeld met de ongevallen. “Het is natuurlijk niet leuk om zo in het nieuws te komen”, zegt COO Herwig Varendonck. “Gelukkig blijft de schade bij de twee ongevallen beperkt tot blikschade. Het kostenplaatje van de twee ongevallen is op dit moment niet onze grootste zorg. Al onze aandacht gaat uit naar onze betrokken bestuurders. Die zijn erg aangedaan.”

Nu in het nieuws