Bedrijfsleider (55) uit Schilde maakt fatale val in Italië

Archiefbeeld. Foto: rr

Bedrijfsleider (55) uit Schilde maakt fatale val in Italië

Print

Een 55-jarige bedrijfsleider uit Schilde is omgekomen in de Italiaanse Dolomieten. Christian Bloemen stortte in het bijzijn van zijn partner in een ravijn. Mogelijk was de vijftiger onwel geworden. Nabestaanden reageren geschokt.

Christian Bloemen en zijn partner Leen waren vorige week op wandelvakantie in de Italiaanse Dolomieten. Vooraan op hun verlanglijstje: een wandeltocht doorheen Pale di San Martino, de vijftig vierkante kilometer grote hoogvlakte die achter de bergtoppen verscholen ligt.

Hun avontuur liep op 27 juli uit op een drama. Op een wandelpad, vlakbij een bivakplaats waar het koppel zou uitrusten, gleed Christian plots weg. Mogelijk was hij onwel geworden. De vijftiger stortte dertig meter naar beneden.

Grote zoekactie

Leen, die in shock verkeerde, sloeg in een nabijgelegen stadje alarm. Er werd meteen een grote zoekoperatie op poten gezet. Reddingsploegen kamden, met ondersteuning van een helikopter, het ganse gebied uit. Aangekomen op de plaats van het ongeval, kon voor Christian geen hulp meer baten. Hij had de diepe val niet overleefd.

Christian was een succesvol zakenman. Eigenhandig stampte hij zijn bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop van cosmetica en toiletproducten, uit de grond. De vijftiger was al jaren samen met zijn partner Leen. Het stel had geen kinderen.

Nu in het nieuws