Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Michael Geerts bewijst dat topsport en universitaire studies combineerbaar zijn: “Ik heb een plan B achter de hand”

Tennis

Edegem -

Hij is het nummer 440 op de ATP-ranking en studeert TEW als topsporter aan de VUB in Brussel. “Zolang ik tennis en studies kan combineren, twijfel ik niet”, benadrukt Michael Geerts (21).

De speler van TC Ter Linden uit Edegem is deze week aan de slag op het 10.000 dollartornooi van Oostende. “Ik neem deze zomer opnieuw deel aan de Futures-tornooien aan de Belgische kust (Rising Star). Voorlopig gaat het in die tornooien beter dan vorig seizoen. Een jaar geleden moest ik in juli afhaken met een blessure. De voorbije maand haalde ik twee halve finales en één halve finale”, is Michael Geerts best tevreden.

Er zat zelfs meer in. “In Duinbergen kon ik in de kwartfinale tegen de Noor Casper Ruud een wedstrijdbal niet benutten. Een zware opdoffer waar ik van moest bekomen. Even heb ik diep gezeten. De week daarvoor in Westende kon ik in set twee een 5-2 voorsprong tegen Ruben Bemelmans niet vasthouden. Laat ons zeggen dat ik tevreden ben over mijn niveau, maar dat de resultaten nog beter kunnen.”

Michael Geerts moet wel op zoek naar een nieuwe coach. “Twee weken geleden kreeg ik te horen dat Tennis Vlaanderen de samenwerking stopzet. Ik haalde de doelstelling, een plaats bij de 350 beste spelers van de wereld, niet. Ik betreur de beslissing en zoek een oplossing. Daarom heb ik ook een plan B, het afwerken van mijn universitaire studies, achter de hand. Niet dat ik niet ambitieus blijf. Aan het einde van het jaar wil ik in de top 400 staan. Op iets langere termijn droom ik van deelname aan de kwalificaties van de Grand Slamtornooien.”

Het is geen gemakkelijke weg die Geerts bewandelt. “Zeker niet. De weg leidt onvermijdelijk langs de 10.000 dollartornooien, waarin de concurrentie hard is. In september heb ik veel punten te verdienen na die twee overwinningen in 2015 in Israël. Mijn precieze planning ken ik nog niet, maar ik ben wel klaar om mijn kans te wagen in de 25.000 dollartornooien. Wellicht wordt dat iets voor oktober.”