Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Berchemcoach Jonas De Roeck: “Opsteker voor eerste bekermatch”

Berchemcoach Jonas De Roeck straalde na de zege tegen Beerschot Wilrijk. “Vooral de manier waarop deze overwinning tot stand kwam, maakt me gelukkig”, zegt De Roeck. “Maar je zag duidelijk dat Beerschot Wilrijk nog zwaar had getraind, dus moeten we dit resultaat ook relativeren.”

“Bij Berchem bleek iedereen frisser. Vooral positioneel stond het heel goed. Iedereen was bereid om de nodige meters voor mekaar te maken. Er werd tijdens de match bijgestuurd waar nodig en dat werd door iedereen aanvaard. Dat zijn allemaal prettige vaststellingen voor een trainer. Ook de jongeren op wie ik een beroep, deed vervulden hun taak zoals ik gevraagd had. Dat is allemaal belangrijk voor de groep. Ik kan echt niemand iets verwijten op het vlak van inzet en mentaliteit.”

“Dit resultaat is een opsteker met het oog op volgend weekend, want dan spelen we onze eerste wedstrijd met inzet. We willen graag verder doorstoten in de beker. En voor onze supporters is dit uiteraard ook fijn. Zij gaan vandaag allemaal goedgeluimd naar huis en dat is toch de bedoeling van een voetbalwedstrijd. Als je een ploeg wil opbouwen, dan is een sterke thuisreputatie van groot belang. Ook in dat verband is dit een deugddoend resultaat.”

Van Dessel snel vervangen

Berchem bracht Romeo Van Dessel voor het eerst aan de aftrap, maar hij moest al na 26 minuten vervangen worden. Niet omdat hij herviel in zijn oude blessure, wel omdat hij een pijnlijke trap op de knie had geïncasseerd. Hij zal tegen zondag opnieuw beschikbaar zal zijn.