“Foodtrucks in Rivierenhof zouden meerwaarde zijn”

Foto: Dirk Kerstens

“Foodtrucks in Rivierenhof zouden meerwaarde zijn”

Print
Deurne -

Jan Claessen, provincieraadslid voor Vlaams Belang, wil naast de klassieke ijskarretjes ook foodtrucks naar het Rivierenhof halen. “Tijdens de vakantieperiode zou dat heel wat toeristen kunnen lokken”, aldus Claessen.

“Door in de weekends en tijdens de vakantieperiode meerdere foodtrucks in de dreef te plaatsen zou het Rivierenhof aan populariteit kunnen winnen”, zegt provincieraadslid Jan Claessen (Vlaams Belang). “Foodtrucks zorgen voor sfeer en gezelligheid, zowel in de zomer als in de winter.”

“Bestaande eetgelegenheden zullen mee kunnen profiteren van de bezoekers”, gaat Claessen verder. “Het mag natuurlijk geen concurrentie zijn voor de lokale middenstand, maar foodtrucks zijn dan ook erg specifiek. Het Rivierenhof heeft jaarlijks één miljoen bezoekers. Dat zijn zogenaamde doorgangbezoekers. Ze blijven niet hangen. We moeten proberen hen langer in het park te houden.”

Bedenkingen

Claessen heeft zijn vraag doorgespeeld aan de deputatie. Bruno Peeters (N-VA), bevoegd voor de Provinciale Groendomeinen, reageert voorzichtig. “We gaan het zeker eens bekijken”, zegt Peeters. “Al hebben we toch enkele bedenkingen: het Rivierenhof blijft in de eerste plaats een park en dat willen we zo houden. Jaarlijks wijzen we verschillende aanvragen voor evenementen af, net om die reden. Foodtrucks geven een heel andere sfeer aan de omgeving. We moeten dus eerst nagaan wat het effect op het Rivierenhof zou zijn. Daarvoor wachten we ook nog op een advies van de parkdirectie.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio