© Marc Peeters

Politie zoekt eigenaars van gestolen fietsen

De lokale politie Neteland is op zoek naar de eigenaars van een veertiental vermoedelijk gestolen fietsen. Die werden eind vorige maand aangetroffen in een woning op de Vest in Herentals.

Het was op basis van een tip dat de speurders besloten een kijkje te gaan nemen in de woning van een 32-jarige man uit Herentals. “In de woning en in de tuin troffen we zeventien fietsen en fietskaders aan”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van Peer. “Daarnaast hebben we ook nog onderdelen van rijwielen gevonden.”

De speurders vermoeden dat het gestolen spullen zijn. Het gaat zowel om dames- als herenfietsen. Er zitten gewoon stadsfietsen tussen, maar ook mountainbikes. Een drietal van de aangetroffen rijwielen heeft een elektrische motor. Op basis van de aangiften van diefstallen slaagde de lokale politie er ondertussen in drie eigenaars te identificeren. “Maar we willen ze uiteraard allemaal aan de rechtmatige eigenaars terugbezorgen”, zegt Van Peer.

“Daarom hebben we er foto’s van gemaakt en die op de website www.gevondenfietsen.be geplaatst. Mensen die hun fiets herkennen, kunnen contact opnemen met de lokale politie Neteland op het gratis nummer 0800.940.14.”

De verdachte van de diefstallen kon de speurders nog geen verklaring geven voor zijn daden. Hij wordt binnenkort uitgenodigd voor een verhoor samen met zijn advocaat.

Mogelijk kaderen de feiten in de drugsproblematiek waarvoor hij bij de politiediensten al bekend stond. De betrokkene zal zich later alleszins moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Turnhout.

Vorig jaar werden in de politiezone Neteland 299 fietsen opgegeven als gestolen. Dat waren er 31 minder dan 2014. Het Stationsplein blijft in Herentals veruit de risicoplaats voor fietsdiefstallen. De politie vermoedt dat de verdachte die nu is ontmaskerd ook meestal in de omgeving van het centrum toesloeg.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio