Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Jean-Marc Mwema heeft na vertrek bij Antwerp Giants nog geen nieuwe club gevonden: “Ik panikeer nog niet”

Jean-Marc Mwema in het shirt van de Belgian Lions. Foto: WAS

Jean-Marc Mwema heeft na vertrek bij Antwerp Giants nog geen nieuwe club gevonden: “Ik panikeer nog niet”

Basketbalbelgian lions op stage in slovenië

Jean-Marc Mwema is met de Belgian Lions momenteel op stage in het Sloveense Celje. De ex-speler van Port of Antwerp Giants wil de komende weken graag zijn nieuwe buitenlandse club bekendmaken. “Maar ik panikeer nog niet in mijn zoektocht”, zegt Mwema.

In het zonnige Slovenië legt de selectie van bondscoach Eddy Casteels, met naast Jean-Marc Mwema ook Antwerpenaars Dorian Marchant (Antwerp Giants) en Vincent Kesteloot (Oostende) in de selectie, momenteel de basis van een hopelijk voor het Belgisch basketbal succesvolle EK-kwalificatieronde. “Van 31 augustus tot 17 september gaan we op zoek naar een vierde opeenvolgende EK-deelname. Voor mij zou het mijn derde EK op een rij moeten worden. Tegen Cyprus, IJsland en Zwitserland spelen we thuis in de Lotto Arena. Dat blijft voor mij toch altijd een beetje thuiskomen”, aldus Mwema, die in juni aan Port of Antwerp Giants meegaf dat hij de havenploeg na tien jaar verlaat.

“In december word ik 27 jaar. Het moment is daar om mijn grenzen te verleggen. Als ik het nu niet probeer, komt het er nooit meer van en heb ik later misschien spijt dat ik nooit de stap heb gezet. Het was best een emotionele beslissing om de Giants te verlaten. Die club is een stuk van mijn leven, coach Roel Moors is een echte kameraad. Ook met voorzitter Roger Roels en vele andere mensen binnen de club heb ik een warme band. En dan mag ik zeker ook de fans niet vergeten. De club gaf me een voorstel om bij te tekenen. Ik moest financieel water in de wijn doen, maar dat was niet de hoofdreden waarom ik de Giants verlaat. Een nieuw avontuur prikkelt me”, vertelt Mwema in Slovenië.

Contacten in heel Europa

“Neen, ik panikeer niet dat ik nog geen club gevonden heb. Er zijn contacten met Spaanse, Franse, Duitse en één Litouwse club. De voorbereiding van de Belgian Lions is dan ook ideaal om me voor te bereiden. Al hoop ik wel dat ik in de komende weken mijn nieuwe club kan presenteren. Het doet deugd dat Antwerp Giants laat weten dat de deur voor mij nog altijd openstaat”, besluit Mwema.