Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Brandon Vander Elst gaat op zoek naar dubbelslag

TennisHET NIEUWSBLAD CRITERIUMTC SAVANTI

Sint-Amands -

Naast de leuk bezette veteranenreeksen is het op TC Savanti deze week ook uitkijken naar de gebeurtenissen in Heren 2. Daar heeft criteriumfavoriet Brandon Vander Elst de activiteiten hervat. Hij is zowel op TC Peerdsbos als in Sint-Amands aan de slag.

Heren 2 is de hoogste mannenreeks op TC Savanti, maar de eigen grond bracht de thuisspelers maar bitter weinig geluk. Zo moest thuisspeler Mathias Ribbens (C+15) al meteen de duimen leggen voor Florian Lagae (B0). Met 3-6, 6-2 en nog een keer 6-2 sleepte Ribbens wel nog een driesetter uit de brand.

Ook Shenzi Boom (C+15) kon ondanks een sterke prestatie de plaatselijk eer in Sint-Amands niet redden. Boom kreeg meteen het tweede reekshoofd Frederic Jottier (B-15) op het bord. Ook Boom pakte nog de eerste set met 6-3, maar ging dan toch met 4-6 en 2-6 kopje-onder.

Jottier wordt zondag meteen de te verwachten opponent voor eerste reekshoofd Brandon Vander Elst (B-15), die na een tussenpauze van twee weken zijn activiteiten hernam met een logische zege in zijn opener tegen Brent Verstraeten. Vander Elst zegevierde met 6-1 en 6-4. In de stand voor Het Nieuwsblad Criterium moest Vander Elst intussen de leiding afstaan aan Toon Grupping (TC Den Otter), die vorige week van de gelegenheid dankbaar gebruikmaakte om het tornooi van TC Nova op zijn naam te schrijven.

In Heren 3 is criteriumleider Daan Meuris de uitgesproken favoriet. De speler van TC Oase gaat in Sint-Amands op zoek naar een tweede tornooizege, nadat vorige week al een vijfde finale dit seizoen verloren ging. Meuris heeft het meest te vrezen van Shenzi Boom, kind aan huis dat eerder dus al kopje-onder ging in Heren 2.

Bovendien zijn op TC Savanti ook de open veteranenreeksen om te likkebaarden. Vooral bij de 45-plussers is het hopen op een klapper in de finale tussen Alain Bakkovens en Franky Backx. Bij +35 kan het tot een ontmoeting komen tussen Roel De Beckker en Mark Mommaers.