Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Wielrennenprofs

Vingerbreuk verhindert profdebuut Michaël Goolaerts

Michaël Goolaerts zou komende vrijdag als stagiair bij Lotto-Soudal zijn debuut maken bij de profs, maar een val in de slotrit van de Ronde van Vlaams-Brabant besliste daar anders over. De Hallaarnaar moet gelukkig wel geen operatie ondergaan.

lce

Goolaerts kwam afgelopen weekend in de slotrit van de Ronde van Vlaams-Brabant ten val en brak daarbij de pink en de ringvinger van zijn linkerhand. Eerder dit seizoen stond de Hallaarnaar al weken aan de kant met een elleboogbreuk die hij opliep in de Tour du Loir-et-Cher. “Samen met een tiental andere renners werd ik door een onverantwoord manoeuvre van iemand naast mij ten val gebracht”, vertelt de ongelukkige Goolaerts, die stilaan opnieuw zijn oude niveau haalde en vijfde stond in het klassement.

“Door deze val mis ik de komende dagen mijn profdebuut in de Omloop van Hageland en de Havenpijl, waarin wij onze koppositie met de ploeg in de Topcompetitie moeten verdedigen”, sakkert Goolaerts.

Geen operatie

Aanvankelijk wilde de dokter een gipsverband voor zes weken aanbrengen en nadien ook nog een operatie uitvoeren, omdat de pink verbrijzeld is.

“Maar dan was het seizoen volledig gedaan geweest. Net nu ik voor belangrijke maanden sta. Daarop drong ik aan op een andere behandeling. De vingers werden gespalkt en de genezing zal nauwgezet worden opgevolgd. Zo bestaat de mogelijkheid dat ik binnen een tiental dagen toch opnieuw zal kunnen koersen. Intussen verbijt ik de pijn, vooral ‘s nachts, en train ik op de rollen.”