Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

15-jarige Jasmin Geens uit Gierle pakt drie medailles bij debuut

WaterskiënBK klassiek

De 15-jarige Jasmin Geens uit Gierle haalde op het BK waterskiën in Cerfontaine verrassend uit. In haar eerste officiële race ooit pakte ze maar liefst drie medailles: twee keer zilver en één keer brons.

“Dit overtreft mijn stoutste verwachtingen”, zegt de studente sportwetenschappen aan het atheneum van Malle, die maandag, de dag na haar succesvolle weekend, al opnieuw aan het trainen was op een waterskikamp van Sport Vlaanderen in Willebroek.

“De klassieke vorm van waterski bestaat uit drie disciplines: slalom, figuren en sprong. Aan die derde discipline heb ik me nog niet gewaagd. Ik mikte vooral op zondag. Toen werd het kampioenschap figuren betwist en daarin gaf ik me het meeste kans op een goed resultaat. Aan de wedstrijd slalom op zaterdag, wilde ik vooral meedoen om het water te voelen, maar tot mijn grote verbazing pakte ik zilver bij de U17. Dat gaf me vertrouwen en zo werd ik zondag tweede in de eigen jeugdklasse en was ik ook eens derde in de open klasse.”

Buitenlandse stages

Door haar uitmuntende resultaten trok Jasmin Geens direct de aandacht van enkele grotere clubs. “Ik kreeg meteen heel wat uitnodigingen van diverse clubs om bij hen op stage te komen of geregeld te komen trainen. Zelfs buitenlandse stages worden een optie en die kansen wil ik maar al te graag grijpen. Daarom wil ik de volgende jaren ook wel eens de derde discipline, sprong, uitproberen. Op die manier kan ik mijn niveau optrekken en mogelijk volgend seizoen deelnemen aan het EK”, aldus de bij VVW-Gierle aangesloten Geens.

“Waterskiën is mijn leven. Niet moeilijk, want zowel mijn beide ouders als mijn oudere zus zijn gebeten door de sport. Ik was amper tweeënhalf jaar toen ik in Gierle voor het eerst op een skiplankje achter een boot stond. Sindsdien ben ik verknocht aan deze sport”, besluit Geens, die opteerde voor het klassieke waterski en niet echt interesse heeft voor het snelheidsgebeuren.