© EPA

Veloso pakt tweede ritzege in Portugal

Gustavo César Veloso heeft zijn tweede ritzege beet in de Ronde van Portugal (Por/2.1). De Spanjaard van W52-FC Porto won de koniniginnenrit in Guarda na 173,7 kilometer en hield aan de finish vijf seconden voorsprong op de Portugees Daniel Silva (Radio Popular Boavista) en zes tellen op de Spanjaard Raul Alarcon (W52-FC Porto). Zijn ploegmaat Rui Vinhas behoudt de leiderstrui.

(belga)

Zes renners tekenden present in de vroege vlucht van de dag die vorm kreeg op eerste beklimming van de La Torre. Het ging om David Miguel (Radio Popular Boavista), Bruno Silva (LA Aluminios-Antarte), Wilson Ramiro Rincon (Funvic Soul Cycles-Carrefour), Garikoitz Bravo (Euskadi Basque Country-Murias), Ivan Dario (Boyaca Raza de Campeones) en Robinson Chalapud (Inteja-MMR Dominican). Zo’n 60 km lang reden de zes op kop, maar bij de tweede beklimming van La Torre werden ze gegrepen door een uitgedund peloton.

© EPA

Meteen zag Joni Brandao zijn kans schoon en trok hij in de aanval. Leider Rui Vinhas liet begaan en gunde zijn landgenoot een mooie bonus. Op de top van de klim telde hij 2 minuten voorsprong, maar toch zou hij het niet halen. 80 kilometer lang reed hij alleen op kop, maar op 4 km van het eind werd hij gegrepen door de groep met favorieten. Hij zou vrede moeten nemen met een vijfde plaats. Het was Veloso die in de aanval trok in de laatste hectometers en de vrije baan kreeg van zijn ploegmaat Vinhas die 10 seconden later over de finish bolde en zijn leidersplaats behield.

Eerder won de 36-jarige Veloso ook al de etappe zonag naar Senhora de Graça, goed voor zijn zesde ritzege in de Portugese rittenkoers waar hij ook al twee keer het eindklassement won, in 2014 en 2015. In de Vuelta van 2009 beleefde hij zijn hoogtepunt met een ritzege en in 2008 schrieef hij de ronde van Catalonië op zijn naam.

Meer sportnieuws