18-jarige Joppe en Toon organiseren gamebeurs

Joppe Caers en Toon Weckx zijn klaar voor hun eerste beurs dit weekend. Foto: Tommy Maes

18-jarige Joppe en Toon organiseren gamebeurs

Print
Balen -

In De Kruierie in Balen vindt zaterdag de gamebeurs GameTime plaats. Joppe Caers (18) en Toon Weckx (18) hebben de beurs zelf in elkaar gestoken.

Balenaars Joppe Caers en Toon Weckx zijn fervente gamers, maar de laatste weken hebben ze geen tijd gehad om een spelletje op te starten. Ze zijn volop bezig met de laatste voorbereiding van GameTime, een beurs voor gamers van alle leeftijden. Twee jaar geleden kwamen Joppe en Toon op het idee om een beurs te organiseren.

“Nadat we een grote gamebeurs in Antwerpen hadden bezocht, kregen we zin om zelf iets uit de grond te stampen”, vertellen ze. “Met veel enthousiasme zijn we er ingevlogen, maar voor twee eenvoudige jongens uit de Kempen was het niet zo eenvoudig. Omdat we geen ervaring hadden in de gamesector, duurde het een tijd voor we de juiste contacten konden leggen. Oorspronkelijk wilden we vorig jaar de beurs al organiseren, maar we hadden niet de helft van wat we op het oog hebben. En we wilden er zeker geen half werk van maken.”

GameTime richt zich niet alleen op jonge gamers, maar ook op oudere jongeren. “Zo kan je op onze beurs ook klassiekers als Donkey Kong en Pac Man spelen. En we hebben ook een aantal arcadekasten zoals er vroeger in het lunapark stonden”, zeggen Joppe en Toon.

GameTime vindt zaterdag 6 augustus plaats tussen 10 en 18u in Vrijetijdscentrum De Kruierie in Balen. Tickets kosten 5 euro in voorverkoop en 7 euro aan de kassa.

www.gametimebelgie.be

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT