Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© kadr

Ropeskipping wk in Malmö

Succesverhaal voor Mechelse ROM-Skippers: “Titels zijn de bekroning van heel veel inzet”

De Mechelse ROM-skippers hebben van de wereldkampioenschappen ropeskipping in het Zweedse Malmö een memorabel tornooi gemaakt. Ze verbraken een wereldrecord, werden wereldkampioen bij de vrouwenteams en tellen nu een wereldkampioene masters.

kadr

Het succesverhaal begon met een bronzen medaille voor de beloften op het onderdeel single rope teams op het WK voor de jeugd. Het meisjesteam +15 veroverde vervolgens de wereldtitel en brak het wereldrecord double dutch speed.

“We hadden ons als vijfde Belgisch team nipt kunnen plaatsen voor het WK”, vertelt coach Nana Jacobs. “In deze zwaarste competitie van de sport is het dan ook onwaarschijnlijk wat onze meisjes presteerden. Elise Audiens, Sara Knaeps, Floortje Putteman, Paulien Derden en Margot Schuurmans stegen als team boven zichzelf uit. Het wereldrecord dat ze vestigden in de Speed Double Dutch (vier skippers springen elk afwisselend gedurende 45 seconden in twee touwen, red.) zorgde ervoor dat het publiek zich achter de underdog uit Mechelen schaarde. Met bijna foutloze uitvoeringen van de freestyles zorgden de meisjes voor de kers op de taart. De wereldtitel was binnen.”

De titel van het team inspireerde Elise Audiens. In de speedproeven pakte ze een derde en een zevende plaats, wat haar uitzicht gaf op een stek in de top tien. Aangezien ze als voorlaatste van tachtig deelnemers in de freestyle moest starten, moest ze vooral de zenuwen onder controle zien te houden. Ze zette een feilloze freestyle neer en toen was het nagelbijtend wachten op het verdict van de jury. Die bedacht haar met een uitstekende beoordeling wat haar meteen de Mastertitel opleverde.

“Ik ben zeer trots op onze teams”, aldus een dolgelukkige voorzitter Kurt Moens. “Heel wat vrijwilligers startten maanden geleden al een campagne om de kosten te kunnen dragen voor deelname aan dit WK. Deze titels en de prestaties van alle leden zetten de kers op de taart. Het is de beloning van heel veel inzet en hard werken.”