Sepideh Sedaghatnia op het Dak van GVA: “Ik ben begonnen aan de afwasbak"

Print
De tweede gast van Lucas Van den Eynde is sommelier en tv-persoonlijkheid Sepideh Sedaghatnia. Het grote publiek kent haar vooral van het VTM-programma 'Mijn Pop-uprestaurant'.

Sepi -haar roepnaam- heeft in Antwerpen eerst gewerkt als sommelier in 't Zilte en ondertussen heeft ze haar eigen restaurant met wijnbar Divin by Sepi in de Verschansingstraat.

“Ik was 17 toen mijn ouders en ik van Iran naar België kwamen”, zo vertelt de Belgische sommelier van het jaar 2014. “Ik studeerde wetenschappen in Iran en voor mij was een toekomst in de petrochemie weggelegd.”

Het pad dat haar ouders voor haar hadden uitgestippeld maakte een scherpe bocht. “Mijn passie voor de gastronomie is begonnen achter de afwasbak van een hotel vlakbij Bobbejaanland. Ik was daar als jobstudent."

Sepi groeide van de vuile potten, pannen en borden met bebloede tandenstokers uit tot grootse wijndiva. Hoe? Dat ontdekt u vandaag op het Dak van GVA en vanaf zondag op ATV.  “Antwerpen is als Manhattan voor mij”, zo legt de goedlachse Sepi uit. En daar heeft ze een heel goede reden voor. Klik, kijk en geniet van een frisse blik op onze metropool. 


Meer over het Dak van GVA