Katje in levensgevaar nadat jongeren haar als voetbal gebruiken

Foto: rr

Katje in levensgevaar nadat jongeren haar als voetbal gebruiken

Print

Schrijnend en crapuleus. Drie jongeren takelden een jong katje zo toe door er op te schoppen dat het momenteel vecht tegen de dood. Shania Delameilleure (12) vond de kitten vrijdag. De identiteit van de daders is onbekend, maar de politie is op de hoogte.

In dierenasiel de Grensstreek in Rekkem kreeg men zaterdag een verontrustend telefoontje. Een katje zou in de Tuinwijk mishandeld zijn door drie jongeren en er erg aan toe zijn. Shania ­Delameilleure (12) was het meisje dat de jonge poes vond. Haar mama Nathalie getuigt. “Mijn dochter ging vrijdag naar de snoepautomaat toen ze in de verte drie jonge gasten zag schoppen op iets. De jongeren liepen weg toen ze dichter kwam. Ze barstte meteen in tranen uit toen ze het zwaargewonde katje zag liggen”, vertelt Nathalie.

Met haar hart voor dieren nam Shania het toegetakelde katje – hooguit 3 maanden oud – mee naar huis.

Om de overlevingskansen te vergroten, belde het gezin naar dierenasiel de Grensstreek in Rekkem, dat het poesje meteen naar de dierenarts bracht. Het katje bevindt zich momenteel nog bij de dierenarts waar alles wordt gedaan om het beestje in leven te houden.

Nu in het nieuws