© Photo News

© BELGA

1 / 2

Racing Genk heeft eerste driepunter te pakken

Racing Genk heeft een eerste driepunter te pakken. In de Luminus Arena brachten Karelis en Samatta de Limburgers 2-0 voor, Musona prikte in extremis nog tegen. Oostende zal ongetwijfeld nog even terug denken aan het handvol kansen dat het onbenut liet.

Lars Godeau

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Genk

KV Oostende

Genk tegen Oostende, het kon gerust een eerste topwedstrijd genoemd worden. Beide ploegen bereikten vorig jaar Play-off 1 en hebben ook dit jaar diezelfde ambitie. Bij de Limburgers moest de jonge Dries Wouters de vertrokken Christian Kabasele doen vergeten, Oostende trad onder meer aan met Silvio Proto in doel en het nieuwe goudhaantje Nany Dimata voorin.

De wedstrijd begon niet onaardig en hoewel Genk de bovenhand had, moest het de jonge Dimata constant in de gaten houden. Hij testte de reflexen van Marco Bizot al na zes minuten, maar de Nederlander stond pal. Het antwoord van de thuisploeg liet maar een paar minuten op zich wachten, maar Proto kon de kopbal van Neeskens Kebano over zijn doel kijken. Halfweg de eerste helft kreeg Fernando Canesin de grootste kans. Een hoekschop werd door Knowledge Musona tegen een Limburgs been getikt, in de rebound miste Canesin onbegrijpelijk voor een gapende doelmond. Met dank aan Bizot, die een erg knappe voetreflex in huis had. En ook nu hadden de Limburgers een snelle repliek in huis, maar Karelis schoof de 1-0 naast.

Derde keer, goede keer

Een onderhoudende eerste helft dus, alleen een doelpunt ontbrak. Dat had Oostende het snelst begrepen, alleen vond de plaatsbal van Yassine El Ghanassy een Genkse scheen op z’n weg. En jawel - het kon haast geen toeval zijn - ook nu hadden de troepen van Peter Maes razendsnel een reactie in huis. Deze keer zelfs eentje met succes: Wilfried Ndidi opende naar de opgerukte Sandy Walsh, die legde goed terug tot bij Karelis en de Griek deed de Luminus Arena juichen.

Oostende was even van slag en mocht op het uur van geluk spreken dat een schot van Kebano maar centimeters naast ging. Het tempo verdween wat uit de match en terwijl Genk controleerde, kon Oostende geen vuist meer maken. Of zo leek het toch even. Adam Marusic controleerde plots een afvallende bal en haalde verwoestend uit, het knappe schot verdween maar net naast in hoekschop. Die leverde een nagenoeg zelfde fase op, alleen eindigde Marusic’ knal nu op de paal. Toen Bizot even later de ingevallen Joseph Akpala nog maar net kon afstoppen, was de Limburgse lichte paniek compleet.

Die lichte paniek sloeg in het absolute slot om in ongekende opluchting. Leandro Trossard dweilde krachtig de linkerflank af en bediende Mbwana Samatta. De twee invallers zorgden zo voor de 2-0, Oostende lag tegen de mat. Een laatste stuiptrekking - een knappe goal van Musona - bracht geen zoden meer aan de dijk.

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws