Man uit Oppuurs zou miljoenen euro’s uit parkeerautomaten verduisterd hebben

Jarenlang maakte Patrick R., directeur van de technische dienst bij parkeerbedrijf Apcoa, grote sier. Maar vorige maand kwam aan het licht dat hij zijn luxe betaalde met miljoenen aan verduisterd parkeergeld.

Sam Reyntjens

Luxereizen naar Ibiza, een luxewagen van Maserati, luxechampagne van Moët & Chandon. Het leventje van de 49-jarige Patrick R. en zijn vrouw Els H. (45) uit Oppuurs bij Sint-Amands leek zo uit een aflevering van The Sky is the Limit geplukt.

Maar begin deze maand stortte het koppel vanop hun wolk naar beneden. De lokale recherche van de Antwerpse politie pakte R. op verdenking van huisdiefstal (diefstal van de werkgever) en fraude op. Ook Els H. werd verhoord door de speurders, zij mocht later beschikken. Haar echtgenoot ziet ze voorlopig enkel tijdens de bezoekuren in de gevangenis.

De onderzoeksrechter en de raadkamer zagen namelijk genoeg redenen om R. in de cel te houden tijdens hun onderzoek. Ze verdenken de man ervan zijn werkgever, parkeerbedrijf Apcoa, miljoenen euro’s lichter gemaakt te hebben.

Aan zijn luxeleventje is voorlopig een einde gekomen. De peperdure Maserati is in beslag genomen door de politie, de rekeningen zijn geblokkeerd en de webshop van vrouwlief is ‘tijdelijk gesloten wegens vakantie’. Naar verluidt werd die sluiting door de politie opgelegd.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio