Willebroekse gamer kan 350.000 euro winnen op WK

Links: Het kampioenschap van vorig jaar. Rechts: Bjarne Sleebus. /rr Foto: youtube

Willebroekse gamer kan 350.000 euro winnen op WK

Print
Willebroek -

Pas 18 jaar oud en al een ticket voor het wereldkampioenschap ‘Call of Duty’ op zak. Bjarne Sleebus uit Willebroek schrijft geschiedenis in de wereld van het gamen.

“Pas sinds ik begin deze maand 18 ben geworden, kan ik punten beginnen te verzamelen voor de WK-kwalificatie”, zegt Bjarne. ­“Vorige zaterdag heb ik me gekwalificeerd tijdens een match die 12 uur duurde. Ik heb van blijdschap een salto in mijn bed gemaakt. Die voorrondes speel je achter je computer, thuis. Samen met je drie teamgenoten, die ook thuis zitten. In mijn team zitten een Brit, een Zweed en een Fin. Begin september tijdens het WK in Los Angeles zitten we echt ­samen.”

De WK kwalificatie biedt uitzicht op een fraaie prijzenpot. Als Bjarne en zijn team Cappeh Academy (de Zweed heet Cappeh) wereldkampioen worden, mogen ze de hoofdprijs van 350.000 euro onder elkaar verdelen. “We zijn nu al zeker van 18.000 euro voor ons team. De organisatie ­betaalt ook de verplaatsing naar Los Angeles en ons verblijf.”

Twaalf jaar geleden speelde Bjarne zijn eerste computerspelletje, American Army. Hij speelde tegen zijn vader, die al snel verloor. Bjarne werd steeds beter en ging jeugdtoernooien spelen in het buitenland. Onlangs won hij 8.000 euro in Frankrijk. “Maar Las Vegas is natuurlijk de jackpot.”

MEEST RECENT