Stijlvol op Pokémon Go-jacht: "Moffel die kabeltjes aub weg!"

Print

Kenny Vermeulen samen met zijn collega community manager, Vincent Buyssens. Ondanks de verbeten jacht blijven ze er stijlvol uitzien. "Kies voor een leuke totebag en hippe sneakers!" Foto: JHS

Dat de gemiddelde Pokémon Go-jager vooral kiest voor een functionele, sportieve outfit lijkt logisch, al kan het soms toch wel een beetje stijlvoller. “Moffel die kabeltjes zoveel mogelijk weg en mijd lelijke sportschoenen”, klinkt het bij modieuze jagers.

Het Rivierenhof in Deurne blijkt een populaire plek voor Pokémon Go-jagers. Ter hoogte van de vijver hangen ze in groten getale rond. De mannen lopen er alledaags bij en ook de vrouwen lijken deze ochtend niet al te veel tijd te hebben doorgebracht voor de spiegel. Een uitzondering geldt evenwel voor Caroline Broothaerts (33) en Mieke Weemaes (31).  “Want zelfs voor Pokémon Go willen we er keurig uitzien." Mieke: "Normaal gezien heb ik knalroze hakken aan. Dit zijn mijn enige platte schoenen. Comfortabel schoeisel is zeer belangrijk.” 

Volgens Kenny Vermeulen, community manager van Pokémon België, vormen de kabeltjes toch wel het meest afstotelijke item van de jagersoutfit. “Om je smartphone continu op te laden heb je een extra batterij nodig, een zogenaamde battery pack. De meeste jagers houden echter geen rekening met hoe die wordt weggestopt. Ik vergelijk het met die portefeuilles die in de jaren 90 met een ijzeren kabeltje aan broeken werden vastgegespt. Ikzelf draag een leuke totebag en moffel mijn kabel daarin zoveel mogelijk weg.” 

Volgens Kenny is er ook niet zoiets als een typische Pokémon Go-kledingstijl. “Doordat het spel de grenzen tussen oud en jong overtreft, zie je een mix van stijlen. Het enige dat we allemaal gemeenschappelijk hebben is onze smartphone en het kabeltje." Wat Kenny nog opvalt is dat het met de merchandising ook niet zo’n vaart loopt. “We zien weinig felle Pokémon-truien of andere typische gadgets.  

Lees vrijdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

MEEST RECENT