Tommorrowland

© Kioni Papadopoulos

Veiligheidsaanpak Tomorrowland is schoolvoorbeeld

Ook dit jaar werden cursisten postgraduaat rampenmanagement door Tomorrowland uitgenodigd voor een werkbezoek achter de schermen. Campus Vesta en Universiteit Antwerpen organiseren samen al een aantal jaar het postgraduaat rampenmanagement.

Jan Boey

Vier dagen lang 180.000 festivalgangers verwelkomen op een provinciaal terrein van meer dan 75 ha, dat vergt een goed veiligheidsbeleid. Volgens Ronald Ackermans, directeur afdeling rampenmanagement bij Campus Vesta, is een werkbezoek aan Tomorrowland goud waard voor de cursisten. “Ze leren tijdens zo’n bezoek veel bij over de organisatie. De uitbouw van de medische teams, de communicatie, de beeldvorming bij incidenten: op Tomorrowland komt alles wat ze leerden over rampenmanagement samen.”

Het is tevens een opleiding die ook bij heel wat professionals uit de eventsector erg in trek is. Dat we al enkele maanden onder terreurdreiging 3 leven heeft daar zeker wat met te maken, maar ook een natuurramp (hevige regenbui), het (leren) filteren van sociale media,…enz. behoort tot het leven van een festivalorganisator vandaag.