“Bezoekje aan Vive le Vélo heeft me geen goed gedaan”

Sean De Bie zet zijn handtekening op de deelnemerslijst in de Ronde van Wallonië. Foto: BELGA

“Bezoekje aan Vive le Vélo heeft me geen goed gedaan”

Print
Herentals -

Sean De Bie begint vandaag in Engis aan de slotrit van de Ronde van Wallonië. De voorbije dagen reed de 24-jarige renner van Lotto - Soudal in functie van de ploeg. “Deze vijfdaagse dient als opstapje naar de Clasica San Sebastian.”

“Tijdens de eerste dagen zat mijn bekken geblokkeerd”, zegt Sean De Bie. “Pas eergisteren is alles wat beginnen loskomen, maar de spieren voelen nog wat stram aan.”

“Bovendien kijk ik met niet zo’n goed gevoel terug op mijn vermoeiende trip naar de Tour. Het uitstapje naar Vive le Vélo heeft me geen goed gedaan. Ik raakte twee dagen geen fiets aan, het was slenteren van ‘s morgens tot ‘s avonds. Allesbehalve ideaal, en dat heb ik de dagen nadien duidelijk gevoeld.”

Intussen kijkt de prof uit Herentals vooruit. “Deze Waalse vijfdaagse dient als opstapje naar de Clasica San Sebastian van komende zaterdag. Het wordt voor mij in Spanje koersen in dienst van Tony Gallopin, Jelle Vanendert en Tim Wellens, kerels die echt wel hoog kunnen eindigen.”

De Bie moet zich alvast geen zorgen maken over een contractverlenging. “Mijn overeenkomst loopt nog tot en met het einde van volgend seizoen. Dat schept rust in het hoofd en laat me toe de focus voluit op het sportieve aspect te richten. Bovendien voel ik me echt wel goed in de ploeg, dus mij hoor je niet klagen.”

Meer sportnieuws