© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Stal De Rollebeek organiseert volgende maand eerste jumping in Boechout

Drie jaar na de opening van stal De Rollebeek in de Groenstraat in Boechout organiseert uitbater Andy Van Linden op 20 en 21 augustus de eerste jumping in de gemeente. “We presenteren hier op ons terrein meteen een internationaal deelnemersveld”, zegt de 33-jarige Boechoutenaar.

Patrick Van Dyck

Wanneer we Andy Van Linden op de piste van De Rollebeek ontmoeten, wil hij meteen een groot vooroordeel naar het Rijk der Fabelen verwijzen. “Tijdens ons jumpingweekend is er geen plaats voor elitair gedoe en blingbling. Wij willen ons focussen op de paardensport. Wie op 20 en 21 augustus naar Boechout komt, zal kunnen vaststellen dat de liefde voor het paard primeert. Iedereen is hier welkom.”

Tijdens de eerste editie presenteert De Rollebeek meteen een internationaal deelnemersveld. Echte internationale toppers die over 1,60 meter springen, zullen er niet zijn. “Maar tijdens de barrage van onze masters wordt er toch zeker over 1,30 meter gesprongen”, zegt Andy, die als kind al gefascineerd raakte door paarden. “Ik volgde les aan de paardenschool in Bilzen. Wie kan zeggen dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken?”

Inmiddels heeft hij zijn eigen gerenommeerde paardenfokkerij. Hij heeft klanten uit Amerika en Abu Dhabi. “Samen met Nederland en Duitsland is België koploper op het gebied van de paardenfokkerij”, legt Andy uit.

Rond de piste van 35 op 70 meter wordt een grote tent gezet. “We kunnen hier enkele honderden bezoekers ontvangen. Zaterdag ligt de nadruk op competitie springen. Afsluiten doen we met een barbecue, een liveband en een dj. Zondag wordt een echte familiedag. We zorgen voor kinderanimatie en houden huifkartochten.”

info: Stal De Rollebeek, Groenstraat 20, Boechout, 0476.82.98.66

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio