© Margo Tilborghs

“Mijn broer sport graag, 8.000 euro voor zo’n sportprothese is waanzin”

Luk (43) en Filip (35) Pockelé zijn broers en twee handen op één buik. Na de beenamputatie van Filip, zorgt Luk ervoor dat zijn jongere broer terug kan gaan sporten. Daarvoor zet hij samen met vrienden een benefiet op poten.

Hij had het zijn jongere broer beloofd: als hij zijn been zou kwijtraken, zou Luk ervoor zorgen dat hij een nieuw zou krijgen, wat het ook zou kosten. En die belofte komt hij na. Wat begon als een bescheiden initiatief, groeide al gauw uit tot een groot benefiet. Familie en vrienden sprongen mee op de kar, en Filips verhaal laat ook bekende Vlamingen zoals Martine Prenen, Jan van Looveren, Marc Herremans, Thomas Vanderveken, Peter Genyn en Tom Meeusen niet onberoerd. Ze dragen allemaal graag hun steentje bij.

“Ik was een frequent sporter”, begint Filip. “Op 17 juli 2011 liep het mis. Tijdens het kitesurfen kwam mijn voet vast te zitten in het zand en mijn bovenbeen en knie werden verbrijzeld. Gedurende 4,5 jaar hebben specialisten tevergeefs geprobeerd om mijn been te redden. Op 12 januari 2015 werd het alsnog tot boven mijn knie geamputeerd. Het was een opluchting. Ik was al zolang aan het sukkelen en wilde dit hoofdstuk afsluiten. Na de amputatie is het in plaats van bergaf, langzaam terug bergop beginnen gaan. Een been verliezen wil niet zeggen dat je je dromen moet opbergen.”

Het benefiet vindt plaats op vrijdag 9 september op de terreinen van BorderBeats op de Oude Baan. Om 18.30u is er een G-loop, gevolgd door een kilometerloop.

Later die avond is er een comedyshow met Maxime Polderman, Silas Simons en Sergej Lopouchanski. Voor muziek wordt gezorgd door Sticky Stuff en Dynamo 2Josss, vs 2 Many Pokkies, Ri Doe en Ofnie Soundsystem. In een tweede tent gaat het er iets steviger aan toe met Lucci en Strix, Prego en Cuzino, The Bountyhunter, dj Freaco en The Torcher en Darnknes.

www.been-n-feet.be

Lees het hele artikel zaterdag in gazet Van Antwerpen, editie Noord.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio