De tuin van Chef’s Table

Print

Tanja Vyt en Dimitri Van Berlo op het terras van Chef’s Table. Foto: Patrick De Roo

Antwerpen / Burcht -

Voor Dimitri Van Berlo en Tanja Vyt komen er na tien jaar Chef’s Table grote veranderingen aan: er wacht hen een verhuizing en straks lanceren ze ook een groente- en delicatessenwinkel in Burcht.

Na tien jaar is restaurant Chef’s Table in Burcht toe aan grote veranderingen: volgend jaar verhuizen ze naar de overzijde van de straat. “Wie had dat gedacht toen we hier tien jaar geleden begonnen”, vraagt Dimitri Van Berlo (43) zelf. “Niemand.” Maar na zes jaar behaalden Dimitri en Tanja een Bib Gourmand, de titel die Michelin geeft aan restaurants die een prima maaltijd serveren voor 37 euro. “Die geeft ons nog altijd een boost.”

Kaart en keuken zijn intussen geëvolueerd, maar Dimitri en zijn team doen wel alles zelf in de keuken: van brood bakken over sauzen maken tot ijs draaien. Toch is er nog tijd voor vernieuwing. Die komt er door een nieuwe groentetuin. “We hebben de tuin drie maanden, maar je gelooft niet wat we nu al oogsten, ondanks het slechte weer. Ik kook intussen 25 jaar intensief met groenten – heimelijk ben ik soms jaloers dat anderen groentekok worden genoemd en ik niet – maar pas nu heb ik het verschil leren kennen tussen aangekochte- en eigen, dagverse pluk. Het is een meerwaarde voor onszelf en voor de klanten.”

Lees meer over de plannen voor een groente- en delicatessenzaak in Gazet van Antwerpen.

Koningin Astridlaan 1, 2070 Burcht, www.chefstable.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio