Vitalski verklapt zijn mooiste verhalen in Geel

In Verklapt brengt Vitalski een bundeling van het beste uit zijn repertoire: Vitalski Goes Classic. Foto: Frederik Beyens

Vitalski verklapt zijn mooiste verhalen in Geel

Print
Geel -

De naar Antwerpen uitgeweken Turnhoutenaar Vitalski popelt van de goesting om zijn strafste verhalen in de Geelse avondzon te delen.

De toegang is gratis, maar kom op tijd want de plaatsen zijn beperkt. Lees hier alle praktische informatie .

Wie?

Vitalski, de ‘officiële’ Antwerpse Nachtburgemeester, is - onder andere - schrijver, dichter, stand-upcomedian, performeren mediafiguur. Vanaf eind jaren negentig ontplooide hij zich vooral als vertolker van onemanshows. Hij creëerde maar liefst twaalf avondvullende comedyshows, zo grappig dat er zelfs parlementaire moties van wantrouwen tegen werden ingediend. Het publiek herinnert zich ongetwijfeld nog de voorstellingen Vitalski Intiem en Mijn leven met Leterme. Die laatste schiep furore doordat ze verboden werd in enkele gemeenten, wat het debat rond censuur en vrijheid van meningsuiting deed oplaaien. Speciaal voor dié mensen die, puur van het lachen, hun geheugen goeddeels zijn kwijtgeraakt, brengt Vitalski nu een unieke overzichtsconference: Vitalski Goes Classic.

Wat mag je verwachten?

Niet gewoon het beste, maar wel het àllerbeste uit bijna twintig jaar stand-upcomedy van Vitalski. Dus door lachen zonder weerga, maar af en toe ook huiveren, want behalve een onnavolgbaar humorist is Vitalski ook een subliem dichter en boven alles een rasverteller. Vitalski Goes Classic belooft je een razendsnel verhaal over ontploffende broodroosters, baby’s die graag achteruitlopen en vrouwen die op zichzelf verliefd worden.

Vitalski over Verklapt:

“Ik vertel mijn meest geroemde verhaal, getiteld Vitalski Goes Classic. De waar gebeurde wederwaardigheden van mijn masochistische ex-vriendin die tussen per ongeluk en per ongeluk haar eigen hamster helemaal opat, en van mijn grootvader die veertien dagen lang op reis gaat naar Bobbejaanland. Over mijn hond, van ras een ‘dobrador’, een perfecte kruising tussen een dobberman en een labrador (dus ook een beetje een labraman), en mijn eigen pogingen om met één hand een sigaar aan te steken en terwijl met een àndere hand een vliegende kogel uit de lucht te grijpen ...”

Waar?

Vitalski Verklapt, dinsdag 19 juli vanaf 20u in Stadspark Geel, ingang Lebonstraat.