Pokémon Go-spelers beschoten tijdens nachtelijke jacht

Foto: NeoGAF

Pokémon Go-spelers beschoten tijdens nachtelijke jacht

Print
Twee Amerikaanse tieners hebben in de buurt van Palm Coast (Florida) de schrik van hun leven gehad toen ze 's nachts met de wagen op Pokémon-jacht gingen. Rond half 2 's nachts zette de 19-jarige bestuurder de wagen langs de kant, in de hoop zo heel wat Pokémon te vangen. Ze hoorden plots geweerschoten, maakten als de bliksem rechtsomkeer en kwamen met kogelgaten in de wagen thuis.

Volgens de tieners hoorden ze iemand anders "heb je hem te pakken?" zeggen, gevolgd door een andere stem: "Ja, heb je hem?" Vervolgens begon iemand in hun richting te schieten en stoven de Pokémon jagers ongedeerd weg. Eens thuis was het hun moeder die de ochtend nadien de kogelgaten in de auto vaststelde.

Volgens de 37-schutter trok hij er met zijn pistool op uit nadat hij buiten lawaai had gehoord en en witte, 'verdachte', auto voor zijn huis zag staan. Hij zou op zijn beurt iemand hebben horen vragen "of er iets te vinden was". Hij ging voor de wagen staan, richtte zijn wapen op de inzittenden en beval hen uit te stappen. Dat deden ze niet en toen ze wegscheurden, dreigden ze hem aan te rijden. Daarom schoot de man naar eigen zeggen alsnog op de wagen.

De bewoner had wellicht niet in de gaten dat het om een onschuldige Pokémonjacht ging. In Australië dook al een gelijkaardig verhaal op, maar daar werden de Pokéfans gekogeld met... waterballonnen.

MEEST RECENT